Sensopathisch spel: sneeuwToen het deze winter voor de eerste keer sneeuwde was mijn dochter nog volop aan het kruipen en leek het me niet handig om haar in de sneeuw te laten spelen. Inmiddels stapt ze wel, maar is ze nog zo wiebelig dat ik het nog steeds geen goed idee vind om te zeggen ‘jas aan, schoentjes aan, naar buiten!’ Toch vindt ze het wel heel mooi, het witte spul wat (alweer!) buiten ligt. Dus, hebben we de sneeuw gewoon mee naar binnen genomen, om er lekker sensopathisch mee te spelen!

 

 

 

Sensopathisch spel: sneeuwSneeuw binnen klinkt als een synoniem voor een ‘natte kliederbende’, maar toch valt dit erg mee. Zeker wanneer je de sneeuw in een ruime bak doet en een stuk plastic (bijvoorbeeld een opengevouwen vuilniszak) onder deze bak legt. Een bak vol met sneeuw bevat ook veel lucht en geeft minder smeltwater dan je zou verwachten, daarnaast vond ik het ook erg meevallen hoe snel de sneeuw smolt in de woonkamer.

De kinderen worden een stuk minder koud en nat dan wanneer ze buiten spelen, maar ze hebben wel de kans dit bijzondere materiaal goed te ontdekken.

We hebben dus lekker aan tafel met de sneeuw gespeeld en hoewel mijn dochter het koude spul nog niet helemaal vertrouwde, had het zeker haar aandacht. Sensopathisch spel: sneeuw

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation