Het is de tijd van speelgoed, Sint is al in het land en ook de Kerstman laat niet meer lang op zich wachten. Veel kinderen krijgen de komende weken speelgoed cadeau. De meeste ouders weten vrij goed met welke cadeau’s ze wel of niet aan moeten komen, ze weten waar hun kind graag mee speelt. Maar wist je ook dat het lievelingsspeelgoed van een kind veel zegt over zijn of haar latere leven?

 

 

 

 

Dit artikel gaat over de theorie van Danielle Krekels, de schrijfster van ‘Kinderspeelgoed vertelt wie je bent’ en Ken je kerntalenten’. Voor wie nu vaag een belletje hoort rinkelen, maar even niet meer weet hoe of wat, op dit blog heb ik al eerder zijdelings aandacht besteed aan Danielle Krekels. Het speelgoed van de webshop Chocolate-Moose is namelijk helemaal in categorieën ingedeeld naar de theorie van Krekels.

Onderstaand artikel beschrijft mogelijke beroepskeuzes voor kinderen aan de hand van wat ze graag spelen. Hun spel van nu verteld wat voor werk ze later goed en graag zouden kunnen gaan doen.
Toch staat er ook bij dat er niet zomaar conclusies verbonden mogen worden aan het spel van een kind. Een precies beroepsadvies mag alleen door een gespecialiseerd persoon gegeven worden. Nu kun je denken, waarom zou ik me er dan in verdiepen?  Omdat het zo ontzettend leuk en interessant is om gericht naar het spel van kinderen te kijken! Dit artikel geeft ook wat handvatten om (met een toekomstgerichte blik) te kijken naar spel.

Speelgoed verraadt de toekomst van je kind! – Alles over opvoeden.

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation