spelen met afplakbandAfplakband is niet alleen handig bij het schilderen, het is ook geweldig goedkoop speelgoed. Vorig jaar schreef ik al eens een blogpost over spelletjes die je kunt doen met behulp van een beetje afplakband, maar je kunt er nog veel meer mee!

 

 

.

  • Dreumesen vinden het erg leuk om stukjes afplakband van een tafel of de vloer af te peuteren en het plakkerige materiaal uitgebreid te verkennen. 
  • Als kinderen iets ouder zijn duren wandelingetjes soms eindeloos, overal zien ze ‘schatten’ op de grond die allemaal opgepakt en bekeken moeten worden. Maak hiervan een spelletje en doe je kind een armband om van afplakband. Doe de plakkerige zijde aan de buitenkant en laat je kind mooie vondsten op de armband plakken. Voor jezelf ook fijn, want is de armband vol, dan is het spelletje afgelopen en wordt het tijd om gewoon door te lopen. Thuis knip je het armbandje door en kunnen de schatten eventueel met plakband en al bewaard worden. 
  • spelen met afplakbandEen leuk herfstspelletje is het maken van een spinnenweb van afplakband in een kozijn of in een hoek van een kast. Niet alleen leuk ter decoratie, maar je hebt ook gelijk een web om kleine dingetjes tegenaan te gooien en te kijken of ze blijven plakken.

 

 

 

  • spelen met afplakbandPlak stukken afplakband op de grond of op een tafel en maak een parcours voor een blaasspelletje. Neem een pompon en een rietje en laat je kind de pompon over de lijn blazen.
Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation