testlogo7Een tijdje geleden werd ik benaderd door Speelgoed in de ton, een webwinkel met een breed assortiment speelgoed. Ze verkopen vooral de wat grotere houten stukken speelgoed, zoals keukentjes, poppenhuizen, maar ook loopwagentjes en hobbelpaarden. Verder verkopen ze de leukste accessoires voor bij dit grote speelgoed, prachtige poppenmeubeltjes, maar ook hele leuke speelgoed keukenspulletjes.

Over dit laatste wilde ik het hebben, de speelgoed keukenspulletjes. Ik mag namelijk twee setjes uitproberen. Een Djeco ontbijtset en een Janod Lunch box.

Speelgoed in de ton!Als eerste de ontbijtset, deze komt uit dezelfde serie als het groente en fruitsetje waar ik al eens eerder over schreef. Dit setje zit ook weer in een leuk en stevig kartonnen doosje, maar nu is de inhoud van hout. Het setje bevat een flesje sap, een flesje melk, drie broodjes en een potje jam. Het formaat van deze spulletjes is vrij klein, de flesjes zijn het grootst en meten iets meer dan 6 centimeter, maar daardoor past het speelgoed wel goed in een kinderhand. In eerste instantie vond ik de spulletjes wat te klein, maar toen ik mijn dochter een broodje aan haar popje zag voeren klopte het plaatje eigenlijk heel goed. Dit setje past qua formaat ook heel mooi bij ons keukentje.
Ons keukentje… als ik op de site van Speelgoed in de ton kijk vind ik het bijna jammer dat we al een keukentje hebben. Wat een mooie houten keukentjes staan daar te koop, ik telde bijna vijftig verschillende!

 

 

 

 

Speelgoed in de ton!Goed, ik dwaal af, de Sandwich Box.
Het doosje is misschien niet voor ieder kind herkenbaar, echt zo’n ‘Take away’ doosje die je volgens mij vaker in het buitenland ziet dan hier, maar de inhoud is er niet minder leuk om.
Een zelf te beleggen broodje, een lekkere salade en twee koekjes, compleet met een flesje drinken, bestek en de typische verpakkingen die je ook krijgt als je een echt broodje koopt.
Zo wordt het wel erg leuk om niet alleen maar te koken in je keukentje, maar ook eens te spelen dat je een broodjeswinkel hebt. Zeker de wat oudere kinderen (kleuters) zullen dit erg leuk en herkenbaar vinden.
Dit setje bevat negenentwintig onderdelen, wat zeker genoeg is om lekker mee te spelen en ook het formaat is leuk, de etenswaren zijn ongeveer op ware grootte, misschien iets kleiner.
Het enige nadeel van dit setje vind ik dat de twee kartonnen verpakkingen (het saladebakje en het hoesje voor om het broodje) van erg dun karton zijn. Als kinderen hier mee spelen is het zo kapot. Ik weet dat dit bij meer Janod setjes het geval is en snap eigenlijk niet waarom Janod dit doet, verder is het zo’n leuk en degelijk merk.  Zelf heb ik dit probleem opgelost door de kartonnen verpakkingen te voorzien van een laagje plakplastic. Hierdoor worden ze wel mooi stevig, maar ik kan me voorstellen dat niet iedere ouder dit ziet zitten.

 

Kortom twee erg leuke en degelijke setjes voor bij een houten keukentje! Toch is dit zeker niet alles, Speelgoed in de ton verkoopt ook puzzels, Monchhichi aapjes, Aquaplay en mooie muziekmobielen. Zeker de moeite waard om eens een kijkje op de site te nemen.

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation