spelen met aluminiumfolieVaak zijn gewone huis- tuin- en keukenspullen erg leuk om mee te spelen, met maizena, scheerschuim of afplakband kun je erg leuke dingen doen. Zo ook met aluminiumfolie. Zeker op een zonnige dag is het erg leuk om met aluminiumfolie te spelen. De weerkaatsing en schittering van het zonlicht op het folie maakt het spelen ermee extra bijzonder. Sowieso is het al leuk spelen met aluminiumfolie, het maakt geluid, je kunt het kreuken en weer glad wrijven, verfrommelen en weer los peuteren…

 

spelen met aluminiumfolieWij hebben aan het spel met deze folie wat gewone houten blokken toegevoegd, zo kon mijn dochter de blokken in het folie verpakken. Dit bleek nog een hele klus voor haar, ik zou dan ook aanraden om niet teveel blokken aan te bieden als je thuis dit spel gaat spelen.

 

 

 

 

 

spelen met aluminiumfolieMijn dochter had door dit spel ook vernieuwde aandacht voor haar blokken, terwijl ze ingepakt waren probeerde ze het folie strak om de blokken te vouwen zodat ze met haar handen de vormen kon volgen en ze goed kon bekijken. Tijdens het uitpakken was ze aan het raden welke kleur het blok zou hebben. Ieder uitgepakt blok werd toegevoegd aan de toren die ze met veel aandacht aan het bouwen was. Meestal stapelt ze de blokken gewoon op elkaar, maar nu was ze voor het eerst echt bezig om iets moois te bouwen.

 

 

 

Omdat wij inderdaad op een zonnige dag met de blokken en het folie speelden hadden we ook nog een mooi schaduwspel tijdens het bouwen met de blokken…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het bouwen begon ze de blokken opnieuw te verpakken, nu om met haar popje een verjaardag te spelen waarbij er cadeautjes werden uitgepakt. Het aluminiumfolie en de blokken hielden haar meer dan een uur heerlijk bezig!

spelen met aluminiumfolie

spelen met aluminiumfolie

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is ook erg leuk om te (vinger) verven op aluminiumfolie, anders dan bij papier vermengen de kleuren verf zich niet zo snel met elkaar. Op deze manier krijg je dus mooie kleurige kunstwerken in plaats van verfwerkjes met een grote bruine vlek. Daarnaast is het gladde folie ook een leuke afwisseling om op de verven, het is heel anders dan op stug papier. Tip: Voeg een klein beetje afwasmiddel toe aan de verf, hierdoor kun je niet alleen gemakkelijker opruimen, maar je verf hecht ook beter op het alumiumfolie.

verven op aluminiumfolie

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

One Thought on “Spelen met aluminiumfolie!

  1. Ontzettend creatief zeg. Ik heb weer inspiratie:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation