Spelen met karton: winkeltjeKarton, het is goedkoop, stevig en recyclebaar. Een ideaal materiaal om mee te spelen. Het kan van alles worden èn precies zoals jij het wilt. Omdat je er eerst iets van moet maken voordat je ermee kunt spelen wordt het spelen ook een stuk gemakkelijker,  gedurende het bouwen is er tijd om na te denken over wat er gespeeld gaat worden, hoe en met wie. Op dit blog dan ook regelmatig aandacht voor het spelen met karton.

Het bewerken van karton gaat niet altijd even makkelijk. Dit is op te lossen door zelf het spelmateriaal te maken voor je kind. Andersom kan het ook heel leuk zijn om het spelmateriaal samen met je kind(eren) te maken. Samen overleggen over hoe het moet worden is heel leerzaam, leuk en gezellig. Ook zal je kind waarschijnlijk nog enthousiaster spelen met jullie samen gemaakte speelgoed! Een ander voordeel van het werken met karton is dat je het speelgoed in ieder gewenst formaat kunt maken, voor kinderen tot een jaar of vier mogen de speelvormen groot zijn, oudere kinderen vinden een kleiner formaat vaak prettiger. Hoe groter het speelobject is, hoe sneller kinderen er samen mee zullen gaan spelen.

 

Winkeltje

Spelen met karton: winkeltjeNa mijn post van vorige week over het winkeltje spelen is deze natuurlijk wel heel toepasselijk, dus na lange tijd weer eens een spelen met karton en wel een winkeltje. Hoewel de beschrijving in het Engels is, denk ik dat het prima moet lukken om met deze werkbeschrijving tot een soortgelijk winkeltje te komen. Veel maak en speelplezier!

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

One Thought on “Spelen met karton: Winkeltje

  1. shaquille on 25 maart 2016 at 11:55 said:

    ik zou heel graag ook zo’n winkel hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation