Spelen met karton: Baby kruiptunnelKarton, het is goedkoop, stevig en recyclebaar. Een ideaal materiaal om mee te spelen. Het kan van alles worden èn precies zoals jij het wilt. Omdat je er eerst iets van moet maken voordat je ermee kunt spelen wordt het spelen ook een stuk gemakkelijker,  gedurende het bouwen is er tijd om na te denken over wat er gespeeld gaat worden, hoe en met wie. Op dit blog dan ook regelmatig aandacht voor het spelen met karton.

Het bewerken van karton gaat niet altijd even makkelijk. Dit is op te lossen door zelf het spelmateriaal te maken voor je kind. Andersom kan het ook heel leuk zijn om het spelmateriaal samen met je kind(eren) te maken. Samen overleggen over hoe het moet worden is heel leerzaam, leuk en gezellig. Ook zal je kind waarschijnlijk nog enthousiaster spelen met jullie samen gemaakte speelgoed!

Een ander voordeel van het werken met karton is dat je het speelgoed in ieder gewenst formaat kunt maken, voor kinderen tot een jaar of vier mogen de speelvormen groot zijn, oudere kinderen vinden een kleiner formaat vaak prettiger. Hoe groter het speelobject is, hoe sneller kinderen er samen mee zullen gaan spelen.

Baby kruiptunnel

Voor deze tunnel heb je een flinke doos nodig. Maak in de 2 tegenoverliggende zijkanten een opening waar het kindje doorheen kan kruipen. Zorg ervoor dat er geen losse stukjes karton meer zijn en verstevig zwakke delen indien nodig met wat tape.

Spelen met karton: Baby kruiptunnelVeel kinderen vinden het spannend om door een donkere tunnel te kruipen, zeker als papa of mama afwisselend bij een van de openingen zit. Ook geeft een relatief kleine ruimte een gevoel van geborgenheid.
Onze dochter ging kort nadat ze zich op haar buik kon voortbewegen staan, waardoor ze weinig interesse in het kruipen meer had. Voor haar heb ik toen deze tunnel gemaakt. De tunnel is een groot succes, Nine kruipt er vaak lachend doorheen. Inmiddels vindt ze het ook leuk om aan de doos te staan en er voorzichtig wat stapjes omheen te doen.

 

 

 

 

 

 

 

Mocht je kindje wat uitgespeeld raken met de tunnel, hieronder staan nog wat toevoegingen om het spel weer nieuw leven in te blazen. Spelen met karton: Baby kruiptunnelSpelen met karton: Baby kruiptunnelSpelen met karton: Baby kruiptunnel

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation