Spelen met karton: raketKarton, het is goedkoop, stevig en recyclebaar. Een ideaal materiaal om mee te spelen. Het kan van alles worden èn precies zoals jij het wilt. Omdat je er eerst iets van moet maken voordat je ermee kunt spelen wordt het spelen ook een stuk gemakkelijker, gedurende het bouwen is er tijd om na te denken over wat er gespeeld gaat worden, hoe en met wie. Op dit blog dan ook regelmatig aandacht voor het spelen met karton.

Het bewerken van karton gaat niet altijd even makkelijk. Dit is op te lossen door zelf het spelmateriaal te maken voor je kind. Andersom kan het ook heel leuk zijn om het spelmateriaal samen met je kind(eren) te maken. Samen overleggen over hoe het moet worden is heel leerzaam, leuk en gezellig. Ook zal je kind waarschijnlijk nog enthousiaster spelen met jullie samen gemaakte speelgoed!

Een ander voordeel van het werken met karton is dat je het speelgoed in ieder gewenst formaat kunt maken, voor kinderen tot een jaar of vier mogen de speelvormen groot zijn, oudere kinderen vinden een kleiner formaat vaak prettiger. Hoe groter het speelobject is, hoe sneller kinderen er samen mee zullen gaan spelen. 

Spelen met karton: raketRaket

3,2,1… We lanceren een beschrijving voor het maken van deze mooie en stevige speelraket! Maak hem speels zoals op de foto, of ‘echter’ door andere kleuren en decoraties te gebruiken. Zoek ook eens in schuur of in de garage naar oude schroeven, moeren en tandwielen die toch niet meer gebruikt worden. Ook stukjes ‘ducktape’ zijn erg leuk om te gebruiken bij de aankleding van de raket. De grappige fantasiespeelfiguurtjes voor in de raket zijn gemaakt van doppen van drinkflesjes. De werkbeschrijving van deze raket vind je hier.

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

2 Thoughts on “Spelen met karton: Raket

  1. Een prachtig idee. Ik heb zelf gigantische overschotten aan grote kartonnen dozen. In de plaats van die altijd naar het containerpark te doen kan ik die beter gebruiken om de kinderen een creatief te laten spelen. Ik zal een foto posten van het resultaat….

    • Sharon Vleugel on 14 juli 2012 at 18:52 said:

      Graag! Ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Binnenkort volgen er nog meer posts over het spelen met karton..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation