spelen met karton: ParkeergarageKarton, het is goedkoop, stevig en recyclebaar. Een ideaal materiaal om mee te spelen. Het kan van alles worden èn precies zoals jij het wilt. Omdat je er eerst iets van moet maken voordat je ermee kunt spelen wordt het spelen ook een stuk gemakkelijker,  gedurende het bouwen is er tijd om na te denken over wat er gespeeld gaat worden, hoe en met wie. Op dit blog dan ook regelmatig aandacht voor het spelen met karton.

 

 

 

Het bewerken van karton gaat niet altijd even makkelijk. Dit is op te lossen door zelf het spelmateriaal te maken voor je kind. Andersom kan het ook heel leuk zijn om het spelmateriaal samen met je kind(eren) te maken. Samen overleggen over hoe het moet worden is heel leerzaam, leuk en gezellig. Ook zal je kind waarschijnlijk nog enthousiaster spelen met jullie samen gemaakte speelgoed!

Een ander voordeel van het werken met karton is dat je het speelgoed in ieder gewenst formaat kunt maken, voor kinderen tot een jaar of vier mogen de speelvormen groot zijn, oudere kinderen vinden een kleiner formaat vaak prettiger. Hoe groter het speelobject is, hoe sneller kinderen er samen mee zullen gaan spelen. 

 

spelen met karton: ParkeergarageParkeergarage

Niet iedereen zal deze Spaanse beschrijving kunnen lezen, maar de foto’s zijn zo duidelijk dat het zeker lukt om een mooie parkeergarage te maken (en er staat ook wel wat uitleg in het Engels bij). In het voorbeeld is een Ikea doos gebruikt, maar iedere soortgelijke doos zal werken. Zo’n soort doos niet in huis? Koop bij de boekhandel een archiefdoos en voor nog geen euro kun je aan de slag! De werkbeschrijving vind je hier.

spelen met karton: Parkeergarage

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation