Spelen met karton: PoppenbedjeKarton is een goedkoop en stevig materiaal waarmee je allerlei speelgoed kunt maken. Het is goed te bewerken en daardoor kun je het speelgoed precies zo maken als je wil.  Omdat je er eerst iets van moet maken voordat je ermee kunt spelen wordt het spelen ook een stuk gemakkelijker,  gedurende het bouwen is er tijd om na te denken over wat er gespeeld gaat worden, hoe en met wie. Op dit blog dan ook regelmatig aandacht voor het spelen met karton.

Poppenbed
Wij zijn thuis bezig met een kleine verbouwing en hadden hiervoor een bestelling bij Ikea geplaatst, vorige week werd deze geleverd, in maar liefst 13 dozen. Opeens hebben we dus erg veel karton en dat vraagt erom om er iets van te maken. Via Pinterest kwam ik bij dit poppenbedje.Spelen met karton: poppenbedje

Nu zal je denken, waarom dan nog dit bericht, de pin zegt toch al genoeg? Ja en nee, want ik wilde testen of het bedje goed te maken is. De maten zijn in bijvoorbeeld in inches (nou is het omzetten van inches naar centimeters niet moeilijk) en er missen ook een paar maten. Daarnaast vroeg ik me af of dit bedje stevig genoeg is, er moet natuurlijk wel mee gespeeld kunnen worden.

Op zich gaat het prima, met een ‘omrekenhulpje’ op internet vind ik snel de maten in centimeters. Bij de poten van het bed staan geen lengtes vermeld, voor de kleine pootjes heb ik geschat (ongeveer vierkant) en kom ik prima uit. Bij de grote poten gaat het wat minder goed. Mijn schatting blijkt bij het in elkaar zetten van het bedje niet te kloppen. Ik heb 6 centimeter teveel.  Gelukkig is teveel karton gemakkelijk op te lossen en kan ik het bedje vervolgens prima in elkaar zetten. Alles past en het bedje is redelijk stevig. Wel vind ik de bodemplaat teveel doorbuigen. Dit is goed op te lossen door een strook karton van 7,5 cm breed op te rollen en als extra poot midden onder de bodemplaat te plakken.

Een kussensloop wordt het dekentje, een (hydrofiel) washandje gevuld met watten het kussentje en een hydrofiel doek (of een theedoek of handdoek) werkt prima als matras. Het kussentje heb ik met een paar steekjes dichtgenaaid.  Erg leuk en mijn dochtertje is er ook heel blij mee. Ze speelt er vaak en graag mee. Heerlijk en heel goedkoop. Wel kostte het me flink wat tijd om het bedje te maken. Nu moet ik toegeven dat ik niet heel handig ben met een liniaal en een potlood, maar ik deed er alles bij elkaar wel een uurtje of vier over voordat het bedje helemaal af was.

 

Toen ik voor dit artikel de bron van de Pinterest pin probeerde te achterhalen (mijn pin was geblokkeerd) vond ik uiteindelijk wel alle maten voor het bedje. Mijn gepuzzel was dus niet nodig geweest… Je kan de complete werkbeschrijving hier vinden.

Spelen met karton: Poppenbedje

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation