maiszetmeel en waterBij low budget spel hoort spelen met maiszetmeel! Een goedkoop materiaal wat je in iedere supermarkt kunt kopen en waarmee het heerlijk spelen is.
Het toevoegen van wat water aan maiszetmeel is inmiddels wel bij velen bekend, maar is en blijft geweldig om mee te spelen. Probeer ook eens te werken met kleuren, maak hiervoor het water en maiszetmeel mengsel in kleine potjes en doe in ieder potje een druppel voedselkleurstof. Doe dan de verschillende kleuren in een schaal en spelen maar. Het is wel handig om kleuren te kiezen die goed bij elkaar passen. Zo maakte ik geel, oranje, blauw en groen, maar na kort spelen was alles groen. Geel, oranje en roze was waarschijnlijk een betere combinatie geweest, of ik had de groen maar met heel weinig kleurstof moeten maken.

spelen met maiszetmeel

spelen met maiszetmeelspelen met maiszetmeel

 

 

 

 

 

 

 

spelen met maiszetmeel
Mocht je nog wat gekleurd maiszetmeel mengsel overhebben in je potjes, doe er dan nog wat water bij en je hebt prima (stoepkrijt)verf. De verhouding die je dan nodig hebt is ongeveer half om half water en maiszetmeel. Deze verf is bijvoorbeeld handig wanneer je kind nog weleens iets in de mond wil stoppen.

 

 

 

 

spelen met maiszetmeelJe kunt ook maiszetmeel mengen met scheerschuim of crème spoeling, je krijgt dan een hele zacht aanvoelende, niet plakkerige klei die ook nog eens lekker ruikt. Zelf heb ik klei gemaakt met scheerschuim en maiszetmeel en ik vond het een hele fijne klei. Zacht, gemakkelijk te vormen en het plakt niet overal aan (vooral handig als je tapijt hebt, deze klei lost met wat water overigens gewoon een eind op, niks geen gepeuter om alles weer uit het kleed te halen) Ik vind het ook erg leuk dat je deze klei zo mooi glad kunt wrijven, maar er ook juist goede reliëfs mee kunt maken. Je maakt deze klei door scheerschuim en maiszetmeel (grofweg) een op een met elkaar te mengen.

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation