spelletjes voor het slapen gaanPeuters en kleuters naar bed brengen is vaak een gezellig en routinematig moment. De kinderen houden ervan om zich steeds op dezelfde manier voor te bereiden op het slapen gaan. Bij ons is dat: even boven spelen, alvast uitkleden, nog even spelen, pyjama of slaapzak aan, tandenpoetsen, verhaaltje lezen op het grote bed en vertellen over de dag en tenslotte in het eigen bedje gaan slapen. Prima, maar soms heb ik wel even moeite om voor de zoveelste keer hetzelfde boekje voor te lezen.

Volgens mij houdt mijn dochter ook meer van de sfeer, het even aandacht krijgen van papa en mama, dan dat ze alles altijd helemaal precies hetzelfde wil. Ik denk dat veel kinderen houden van het rustige moment, de lampen die aan zijn (omdat er al gordijnen dicht zijn) en vooral de aandacht. Het doen van een spelletje past prima in deze sfeer. Zeker als het een spelletje over naar bed gaan is!  Spel Speel Spelen heeft gezocht naar de leukste spelletjes voor het slapen gaan.

 

spelletjes voor het slapen gaan

 

 

 

 

Mijn eerste spellen: Welterusten van Haba bevat 2 spelletjes in een doosje. Prachtig vormgegeven en er is zelfs een variant voor 1 speler. Dit spel wordt aangeraden voor kinderen vanaf 2 jaar, maar het lijkt mij meer geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

 

 

 

 

 

spelletjes voor het slapen gaanHaba Mijn eerste spellen: Kukeleku is een coöperatief spel over dieren die met hulp van de haan gaan slapen. Er is in dit spel (niet perse) een winnaar of verliezer. Wel zo fijn als je kind omgaan met verlies moeilijk vindt. Gaan slapen terwijl je verdrietig bent dat je hebt verloren is niet makkelijk… Ook dit spel is weer voor kinderen vanaf 2 jaar, maar ik zou het spelen met kinderen van 3 jaar en ouder.

 

 

 

 

 

 

 

spelletjes voor het slapen gaanNight Night kisses van Djeco is een lief spelletje wat je als ouder met je kind speelt, het wordt aangeraden voor kinderen vanaf 3 jaar, maar dit spel kan denk ik al wel bij 2 jaar. Samen met je kind leg je het jongetje of meisje in bed en daarna geef je (een aantal van) de spelkaarten aan je kind. Je kind mag de kaartjes een voor een omdraaien en krijgt bij iedere kaart een kusje, een liedje, een knuffel, enz. Ondertussen wordt ook het poppetje in bed toegedekt en voorzien van zijn knuffelbeestjes.

 

 

 

 

 

 

 

spelletjes voor het slapen gaanTwijfel je nog tussen een spelletje of een verhaaltje voor het slapen gaan? Dan is Slaap lekker Teddy van Haba een aanrader. Een leuk en heel herkenbaar verhaal om voor te lezen aan je kind, maar ook een spelletje. Na het lezen maak je van het boek gemakkelijk een slaapkamertje waarmee je kind kan spelen, maar er zit ook nog een echt spelletje bij. Een leuk en lief spel en verhaal ineen! Geschikt voor kinderen vanaf 2 1/2 jaar.

 

 

 

 

 

 

Het leuke Duitse merk Haba heeft veel spelletjes voor het slapen gaan in hun assortiment. Het spelletje ‘Goede nacht’ is inmiddels alleen nog tweedehands te verkrijgen en het spelletje ‘Slaap kindje slaap’ vinden wij leuk, maar ook wel erg afhankelijk van geluk. ‘Niels wil nog niet slapen’ is ook een Haba spel over het naar bed gaan.

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation