spelondergrond: grasNa de toch wel erg winterse post over sneeuw, nu een wat meer lenteachtige spelondergrond, namelijk gras! Breng de lente binnen (tja buiten wil het nog niet zo lukken met de lente) en laat je kinderen spelen met deze originele, veelzijdige, natuurlijke en vooral erg leuke spelondergrond.

 

 

 

 

spelondergrond: grasNeem een lage bak (bijvoorbeeld een dienblad met een opstaande rand) en vul deze met een laagje potgrond. Zaai op deze grond gras en geef het iedere dag water. Begin hier ruim op tijd mee, want gras moet best lang kiemen. Bij mij kwam er pas na een dag of 10 wat op. Reken zeker op 2 weken voordat de kinderen met deze bak kunnen spelen. Zaai het gras ook vrij dik, zodat de kinderen een mooie dichte grasmat krijgen om op te spelen. Hoewel ik al dacht dat ik vrij veel graszaad gebruikt had, had ik echt nog wel dikker mogen zaaien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

spelondergrond: gras

 

In de bak komt dus gras op, wat een leuke (en uitdagende) ondergrond is om te spelen. Voeg bijvoorbeeld Playmobil of DUPLO poppetjes toe en laat de kinderen al spelende avonturen beleven in het gras. Niet alleen voelt het gras lekker aan, het ruikt ook lekker en het is mogelijk om met een schaar (een deel van ) het gras te ‘maaien’ zodat er meer verschil in de bak ontstaat. Zo is er misschien wel een tuin (kort gras) en een bos (lang gras), of een oerwoud en een wei, of… iets anders, kinderen bedenken vast wel iets!

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation