Spelstimulering: kleiSommige kinderen hebben geen idee wat ze moeten doen als je ze een pot klei voor hun neus zet, er zijn ook kinderen die steeds opnieuw hetzelfde spelen met de klei. Om dit op te lossen kun je er natuurlijk lekker bij gaan zitten als er wordt gekleid en zo al spelende de kinderen nieuwe voorbeelden geven wat ze nog meer kunnen doen met klei. Helemaal prima, maar soms heb je hiervoor geen tijd of wil je liever niet te sturend zijn in wat je kinderen spelen.
Het werkt ook heel goed om het spel van je kind voor te bereiden, jij zet wat leuke dingen klaar en je kind komt hierdoor vast op nieuwe ideeĆ«n wat hij of zij zou kunnen doen met de klei. Je werkt dan met een voorbereide spelomgeving. (in het Engels klinkt het leuker, nl. invitation to play šŸ™‚ )

 

Prinsessenhuisjes maken van klei

Eigenlijk zeggen de foto’s al bijna alles, je zet klei klaar, maar geeft daarbij ook leuke accessoires waardoor je kind wordt uitgedaagd om te gaan spelen. Doordat ik hier deuren en ramen bij de klei heb gelegd, is de link naar het maken van een huisje niet moeilijk te leggen. Als ik van klei een voorbeeld had gemaakt, zou het kunnen dat de kinderen mijn voorbeeld precies na gaan maken, terwijl ik eigenlijk wilde dat de kinderen zelf huisjes zouden gaan bedenken en maken. Probeer het spel dus zo voor te bereiden dat je bedoeling wel duidelijk is, maar dat je toch niet alles al voorkauwt voor de kinderen.

Spelstimulering: klei

Spelstimulering: klei

 

 

 

 

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

One Thought on “Spelstimulering: Prinsessenhuisjes maken van klei

  1. Pingback: Favoriete bloggers mei - Mamaliefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation