Stoepkrijt in een spuitbusStoepkrijt is hot, bij mij in de wijk liggen vele stoepen vol met ingewikkelde labyrinten, plattegronden van huizen en andere tekeningen.Stoepkrijt is en blijft populair… tenminste
voor jonge kinderen. Je ziet maar weinig grotere kinderen stoepkrijten.
 

 

 

Op zich logisch, deze kinderen hebben niet meer zo de behoefte om heel groot te werken en het stoepkrijt is vaak te grof, gedetailleerd werken is niet mogelijk. Kleuren zijn niet fel genoeg, enz. Veel kinderen verkiezen op een gegeven moment papier boven de stoep. Jammer, want met stoepkrijt zijn mooie dingen te maken…

Stoepkrijt in een spuitbus

 

Stoepkrijt in een spuitbusDe Belgische fabrikant Macovi heeft een nieuw product op stoepkrijt gebied uitgebracht, iets wat juist leuk is voor de wat grotere kinderen (7+). Het zijn spuitbussen met daarin stoepkrijt. De spuitbussen zijn verkrijgbaar in een set van drie (geel, blauw en oranje) met sjablonen.

Met deze spuitbussen kun je lijnen, vormen en figuren spuiten, op de stoep, maar ook op het gras en op de muur. Zeker op een muur zijn de spuitbussen heel leuk, het lijkt dan alsof je met graffiti bezig bent!

Het spuiten gaat gemakkelijk, na de bus even geschud te hebben komt er een mooie gelijkmatige hoeveelheid krijt uit als je sprayt. Het induwen van de spuitbus gaat goed en niet zwaar.

 

Stoepkrijt in een spuitbusTijdens het spuiten stuift de krijtspray een beetje, maar het meeste komt terecht op de plaats waar het bedoeld was. Lijnen duidelijker maken, door er twee keer overheen te spuiten, gaat goed, je kunt vrij gericht met het product werken.

Het spuiten gaat prima op allerlei droge oppervlakken, in de zon of in de schaduw. Het resultaat is direct te zien, maar het duurt wel even voordat het krijt volledig opgedroogd is. De spray heeft geen vervelende geur en smaakt ook niet vervelend ( ik had krijt op mijn vingers en likte dit er onnadenkend weer af, de fabrikant raadt dit overigens niet aan.)

Niet onbelangrijk is het verwijderen van de krijtspray, dit gaat wel iets lastiger dan gewoon stoepkrijt. Op gladde oppervlakken is het makkelijk te verwijderen met een doekje. Op ruwe ondergrond, zoals tegels en bakstenen, gaat het wat lastiger. De spray vlekt veel minder dan gewoon stoepkrijt, wat fijn is voor de kleding, maar het zorgt er ook voor dat het gemaakte werk niet zomaar met een bezem is weg te vegen. Ook het uitkiepen van een emmer water over het krijt had weinig effect. Water en de bezem samen zorgden ervoor dat er wel een groot deel verdween, maar mijn tekening bleef zichtbaar. Uiteindelijk werkte water met groene zeep en de bezem het beste, de tekeningen zijn zo goed als weg. Ik vertrouw erop dat ze na de volgende regenbui helemaal verdwenen zijn. De fabrikant geeft dit overigens ook aan, Macovi adviseert het krijt op ruwe ondergronden met een hogedrukspuit te verwijderen. (Je moet er maar net een hebben en zin hebben om alles schoon te spuiten…)

Stoepkrijt in een spuitbusToch is het resultaat wel erg leuk. De kleuren zijn helder en ik kan me voorstellen dat veel jongens het stoer vinden om ermee te spuiten alsof het graffiti is.Ook het maken van voetbalveldlijnen op het gras is een leuke mogelijkheid, of maak er een Twisterveld mee, er is van alles mogelijk!

 

Macovi Tag en Wash is onder andere verkrijgbaar bij Kabouter Eigenwijs.

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation