Stratego, maar dan anders, het 54 jaar oude Nederlandse spel is in een nieuw compact jasje gegoten. Het doel, de vlag van de tegenstander veroveren, dat is hetzelfde gebleven, maar de manier om het doel te bereiken is nieuw…

 

 

 

 

 

Het speelbord en de stenen zijn vervangen door kaarten, waarvan je er tijdens het spel 5  gesloten voor je hebt liggen en 3 in de hand hebt. Je tegenstander heeft dit ook, de 5 kaarten vormen je frontlinie en daarmee val je aan, of wordt je juist aangevallen. Aanvallen gebeurt door een van je kaarten om te draaien en een kaart van de tegenstander aan te wijzen. Deze wordt ook gedraaid en de kaart met de hoogste rang blijft in het spel. Zijn de kaarten gelijk van rang, dan gaan ze beide uit het spel. Natuurlijk zijn er ook enkele speciale rangen, zoals de spion, de bom en de verkenner.

Je leger bestaat uit 23 kaarten en vroeg of laat komt dus ook de vlag in je frontlinie te liggen. Het is de bedoeling dat je de vlag van je tegenstander weet te vinden en deze open op tafel krijgt, is dit gelukt, dan heb je gewonnen en is het spel afgelopen.

 

Het spel speelt prettig en snel, een potje duurt ongeveer 10 minuten. Samen met het feit dat het een heel compact spelletje is, maakt dat dit Stratego kaartspel heel geschikt is voor even tussendoor of op vakantie.
Dat het spel snel speelt betekent niet dat het minder spannend is als het originele Stratego. Ook is de opzet nog steeds prettig eenvoudig, kinderen vanaf een jaar of 6 kunnen dit kaartspel al spelen. Toch vraagt het spel ook tactiek en blijft het goed opletten geblazen, waardoor het ook voor volwassenen een interessant spel is.
Stratego als kaartspel, een vlotte en interessante variant op het originele spel!

Stratego kaartspel is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation