stratego quick battleStratego, het alom bekende spel is in een modern en snel jasje gestoken. Bij deze variant speel je in ongeveer 20 minuten een heel spel en het spel speelt zich af op een verre planeet. Je hebt bij dit spel een peloton van Galactic Mariniers, maar het speldoel is onveranderd, namelijk het veroveren van de vlag van de tegenstander.

 

 

 

Persoonlijk heb ik niet zoveel met het ruimte thema van dit spel, het spreekt mij wat minder aan, maar je merkt er tijdens het spelen nu ook weer niet zo heel veel van. De mineur en de verkenner hebben futuristische apparaten bij zich en het speelbord bevat 2 kraters, maar het thema is niet storend aanwezig.

Je speelt dit spel met 8 of 10 speelstukken (er zijn 2 spelvarianten) waardoor het vlotter spelen is dan het originele spel, andersom merkten we ook dat er hierdoor minder diepgang in het spel zit. Een van de leuke activiteiten in het spel is het klaarzetten van je peloton en daar ben je nu dus sneller mee klaar. Ook kun je tijdens het spel minder uitgebreide zetten spelen omdat je minder speelstukken hebt,

stratego quick battleToch is het zeker een leuk spel, je speelt het niet alleen vlot, maar door het compacte formaat kun je het ook gemakkelijk meenemen. Het spel is qua grootte wel zo uitgevoerd dat je het prima kunt spelen, er is geen gepriegel met te kleine speelstukken.
Het sterke concept van Stratego zit ook weer in dit spel, waardoor het een boeiend strategisch spel is.

Het strategisch spelen is niet mijn sterkste kant en hoewel ik het spel wel leuk vind, bak ik er vaak maar weinig van. Voor mij is het (herhaaldelijk) spelen van het originele spel dan ook niet zo motiverend. Deze quick battle vind ik leuk, het heeft de elementen van het spel, maar wat compacter en sneller, prima voor mij.
Mijn man, die een echte Stratego liefhebber is, miste de diepgang van het originele spel. Het voordeel van dit spel is dat je het eerder uit de kast pakt, ook als je weinig tijd hebt, kun je met deze quick battle Stratego spelen.

Stratego quick battle is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com

 

 

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation