spel de was doenSoms heb je bijna niets nodig om lekker te spelen. Een tijdje terug was het warm buiten en had ik geen zin om binnen te gaan staan strijken. Ik nam alles mee naar buiten en ging daar aan de gang. Dit vond mijn dochter interessant en wilde ‘helpen’. Ze vroeg zelf aan haar vader of ze ook een waslijn mocht en met een kartonnen doos uit de oudpapiercontainer maakten we het spel compleet.

 

Van de kartonnen doos maakten we met wat breed plakband, een mesje en een viltstift een eenvoudige wasmachine. We plakten de doos stevig dicht en sneden in de voorkant een grote C als deurtje. Vervolgens tekenden we met stift nog wat knopjes op de machine. Nine vond het prachtig!

Tussen de schutting en een boom spande mijn man een touwtje als waslijn en wat vaatdoeken en theedoeken vormden de was. Knijpers gebruiken was nog een beetje moeilijk dus na even geprobeerd te hebben lieten we die maar weg. Wel vond mijn dochter nog een bakje wat prima door kon als wasmand en een leeg flesje afwasmiddel werd een prachtige fles “net alsof’ wasmiddel.

spel de was doen

Ze heeft er heerlijk mee gespeeld. Soms blies de wind de was van de lijn af waardoor ze vrolijk weer opnieuw begon. Wassen, de was ophangen, opvouwen of strijken, ze had het er druk mee! De waslijn hebben we na afloop van het spel nog laten hangen, binnenkort gooi ik daar een groot kleed overheen en dan heeft ze een mooie speeltent.

spel de was doen

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation