tactilo loto djecoIk heb iets met tastdingen, al van kleins af aan vind ik voelboekjes en voelspeelgoed erg leuk. Tenminste, als het goed en realistisch in elkaar zit. Veel voelboekjes hebben bijvoorbeeld wel voelelementen, maar die hebben verder geen link met de realiteit, een stukje fleecestof moet dan bijvoorbeeld de textuur van een kastanjeblad voorstellen… Daar heb ik dus weinig mee.
Wie al eens eerder op mijn blog is geweest weet dat ik het merk Djeco leuk vind, de illustraties zijn leuk en hun speelgoed is origineel. Djeco heeft ook een voelspelletje in hun assortiment, wat dus dubbel leuk zou kunnen zijn. Tijd om eens uit te testen!

 

 

De Kleine Zebra tactilo loto djecowas zo vriendelijk om mij dit spelletje te laten testen. Tactilo Loto is een spelletje voor kinderen vanaf 3 jaar en bestaat uit een draaischijf, een stoffen zakje en 18 kartonnen kaartjes. Op de draaischijf en op de kaartjes zitten voelelementen. Er zijn 6 verschillende texturen om te voelen en iedere textuur komt 3 keer terug in het spel.

Het is de bedoeling dat de speler die aan de beurt is aan de wijzer van de draaischijf draait. De wijzer stopt op een textuur en deze moet al voelende gezocht worden op de kaartjes die in het zakje zitten. Als je denkt dat je de juiste textuur gevonden hebt, haal je het kaartje uit het zakje en kijk je of het klopt. Als het klopt, mag je het kaartje houden. Als je het mis had, gaat de kaart terug in de zak en is je beurt voorbij. Wie aan het einde van het spel de meeste kaartjes heeft, heeft gewonnen.

Een eenvoudig spelletje, maar het is ook voor heel jonge kinderen. Djeco heeft nog twee spelvarianten aangegeven voor de jongste spelers en geeft daarmee aan dat de spelregels niet heel strikt gevolgd dienen te worden. Fijn, want spelletjes doen met kinderen van 3 jaar lukt niet altijd even goed…Toch vind ik dit een leuk spel. Juist omdat de regels simpel zijn en omdat je veel met dit doosje kunt.
tactilo loto djecoHet spel zit namelijk goed in elkaar en het is degelijk. Op de rand van de draaischijf staan alle dieren afgebeeld, waardoor je goed kan zien welk dier bij welke textuur hoort. Verder kun je dit ook zien aan de achtergrondkleur op de kaartjes. Ik vind het erg leuk dat de texturen niet allemaal dezelfde kleur hebben, zo is er een bruine beer, een grijs konijn en een zwarte poes, die wel allemaal hetzelfde aanvoelen. De texturen zijn goed te voelen en ook de verschillende tussen de texturen kun je goed voelen, de texturen passen ook goed bij de afbeeldingen.
Jonge kinderen zijn vaak heel zintuiglijk ingesteld en zullen het leuk vinden om aan de kaartjes te voelen (sensopathisch spel!), te benoemen en ze te sorteren. Doordat je met dit doosje ook spelletjes kunt doen, zal het ook de wat grotere kinderen (tot een jaar of 6) aanspreken. Een leuk en veelzijdig spel om in de kast te hebben staan!

Tactilo Loto Djeco is onder andere verkrijgbaar bij De Kleine Zebra.

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation