Tobbles neoEen tijdje geleden schreef ik al eens over het leuke speelgoed van Fat Brain Toys, Deze Tobbles zijn ook speelgoed van Fat Brain Toys. Grappige stapelvormen waar je anders dan bij een gewone stapeltoren op veel verschillende manieren mee kunt bouwen, balanceren en spelen. Tijd voor een review!

 

Een set Tobbles Neo bestaat uit 6 ronde stapelbare vormen en een voetstuk. Wat direct opvalt is de vreemde textuur van deze vormen, ruw, maar toch ook zacht. Ook is de grootste vorm redelijk zwaar, 250 gram. De kleinste vorm is minder dan 10 gram, ieder blok heeft dus een ander gewicht, waardoor je tijdens het spelen steeds weer ziet èn voelt of je een groot blok of een klein blok hebt gepakt.
In eerste instantie viel dit speelgoed me even tegen, zonder het voetstuk kreeg ik nog geen drie blokken op elkaar gestapeld, met het voetstuk kon ik de blokken moeiteloos opstapelen. Nu is het wel speelgoed voor kindjes vanaf een half jaar, maar ik had gedacht dat er meer uitdaging in het bouwen zou zitten.

Toch klopte mijn eerste indruk zeker niet, ik speelde er teveel mee als een volwassene, bouwde de toren op de juiste volgorde op en met volwassen motorische vaardigheden. Toen ik voor de foto’s probeerde de toren zo scheef mogelijk te krijgen werd het al leuker en al spelende ontdekte ik steeds meer mogelijkheden. Ondersteboven, draaien, wiebelen, grote en kleine blokken door elkaar… Ook het onderstaande filmpje geeft een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is met de blokken. Ze kunnen zelfs als bootjes drijven in water…

Hier in huis heeft mijn dochter van twee een poosje enthousiast met de blokken gespeeld, maar toch had het speelgoed niet heel erg haar interesse. Ze is echt niet van het bouwen en is ze misschien ook wel al aan de grote kant voor de Tobbles. De blokken laten draaien als een tol vond ze erg leuk, maar ze had niet meer de verwondering die een baby of dreumes wel heeft als die iets ziet draaien. Nine speelt heel graag dat ze kookt of een winkeltje heeft en dat lukte haar met deze blokken niet zo goed.
Toch vind ik het wel erg leuk speelgoed, als Nine dit had gehad vanaf baby af aan, dan had ze er nu vast heel anders mee gespeeld. Ik vind het ook heel leuk dat het op zoveel manieren te gebruiken is en dat het voor veel leeftijden geschikt is. Zoals gezegd, vanaf zes maanden, maar ook zeker tot een jaar of drie. Dat het speelgoed niet alleen bedoeld is om mee te bouwen, maar ook heel zintuiglijk is vind ik natuurlijk ook heel leuk, het beweegt, rolt en duikelt. Je kan ermee balanceren en het heeft verschillende gewichten, kleuren en een prettige textuur. Ongevormd materiaal is het niet, dus het is ook niet echt sensopathisch spelen met de Tobbles, maar het komt wel in de buurt…
Een bijzondere, veelzijdige stapeltoren!

Tobbles Neo zijn onder andere verkrijgbaar bij Imaginarium en Crocodilo

Tobbles neo

 

Tobbles Neo by Fat Brain Toy Co. – YouTube.

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation