top 5 knikkerbanenWe blijven bij de lijstjes…deze keer een korte, maar wel een bijzondere! Knikkerbanen zijn voor bijna alle kinderen interessant, dit effect sorterende spel blijft lang boeiend en met de zelfbouw banen van tegenwoordig is er ook voor iedere leeftijd een knikkerbaan.

Bij de banen die je zelf kunt bouwen wordt het kind niet alleen gegrepen door de knikkers die naar beneden rollen, er is ook de spanning of alles wel zal werken. Daarnaast vraagt het bouwen van de baan vaak best veel van het ruimtelijke inzicht, de motoriek en de oog-hand- coördinatie.
In dit lijstje heb ik knikkerbanen opgenomen voor verschillende leeftijden, maar het is geen overzicht van wat ik de beste baan voor die bepaalde leeftijd vind. Ik heb meer gekeken welke knikkerbanen er verkrijgbaar zijn, en welke er het leukst en meest veelzijdig zijn om mee te spelen voor een redelijke prijs.

Wil een baan gaan kopen of weten hoeveel iets kost? Google de naam van de knikkerbaan even, dan krijg je de meeste recente prijzen en verkooppunten.

 

Top 5 knikkerbanen
 1. Haba knikkerbaan bijvoorbeeld nr. 3523
 2. Plastic kogelbaan
 3. Mijn eerste knikkerbaan Haba nr. 3598, 2638 of 3580
 4. Base Toys knikkerbaan Space
 5. Kugelix

Top 5 knikkerbanenPlastic kogelbaanhaba 3598top 5 knikkerbanentop 5 knikkerbanen

 

 

 

 

 

 

 1. Hoewel de Haba knikkerbanen duur zijn, zijn ze wel heel degelijk en steeds opnieuw uit te breiden. Er zijn inmiddels meer dan 50 uitbreidingssets! Ook kun je normale houten blokken gebruiken om je baan nog hoger of langer te maken. Deze knikkerbaan is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.
 2. De plastic kogelbaan is in vergelijking met de andere knikkerbanen in dit lijstje de meest eenvoudige, maar hij is stevig, betaalbaar, erg leuk en geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.
 3. Voor de jongsten kinderen, prachtige knikkerbanen voor kinderen vanaf 1 jaar.
 4. Een echte ‘bouwbaan’ voor de wat grotere kinderen, vanaf ongeveer 8 jaar.
 5. Een vrolijke houten knikkerbaan met klank elementen en trechters voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar.
Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

One Thought on “Top 5 van de leukste knikkerbanen

 1. Jeetje, hardstikke leuk kinderspeelgoed voor binnen waar veel kinderen zich vast urenlang mee kunnen vermaken. Ik vind de kleine knikkers altijd wel een punt van aandacht omdat er toch altijd het gevaar bestaat dat een kind dit in de mond stopt.
  Verder superleuk, moeten wij zeker in het assortiment opnemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation