Twister DanceTwister is al lang niet meer alleen het spel met de draaischijf en de vloermat, maar bestaat inmiddels in diverse bijzondere varianten, van Speel-wijzer heb ik zo’n variant gekregen om uit te testen: Twister Dance. Ik ben zeer benieuwd, veel gevoel voor muziek en dans heb ik niet, dus euhm… succes verzekerd?

Het feit dat ik niet kan dansen is niet het enige wat me aan het twijfelen brengt over dit product, ik het verleden heb ik een andere Twister variant gespeeld, namelijk Twister Moves en deze vond ik zo moeilijk dat ik bij het tweede liedje wat op de cd stond al afhaakte. Ik vraag me dus af of dit wel leuk is èn te doen is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Twister Dance setDe set bestaat uit een bal (de speaker met lichtjes), een standaard voor deze bal, een snoertje voor het verbinden van de speaker met je eigen mp3 speler en 8 cirkels in 4 kleuren.

Het valt me op dat deze set er eenvoudig uitziet, de bediening wijst zich vanzelf en in de doos zitten alleen dingen die je ook echt nodig hebt. Uit gewoonte lees ik eerst de handleiding voordat ik begin, maar dit had ik ook zonder handleiding prima gesnapt. Fijn, geen onnodig ingewikkelde dingen.

 

Op het apparaat staan 5 liedjes voorgeprogrammeerd en daarnaast kun je een mp3 speler aansluiten om ook andere muziek af te spelen. Als het apparaat muziek afspeelt, geeft het tegelijkertijd met lichtjes aan op welke kleur stip je je linker en rechter voet moet zetten om te dansen.
Het apparaat heeft 3 standen waarmee je de moeilijkheidsgraad van de dans kunt instellen.

 

Twister DanceEn dan de test, voor de voorgeprogrammeerde liedjes staat in de handleiding een afbeelding hoe je de gekleurde cirkels op de grond moet neerleggen. Dit is niet bij ieder liedje hetzelfde. Vervolgens start je de muziek en na een pieptoon wordt je ook geacht om mee te dansen, via de lichtjes op het apparaat kun je zien wat je moet doen. Dit werkt goed, het is duidelijk wat ik moet doen en het tempo is ook goed, ik kan het goed bijhouden en vind het best leuk. Ik ben wel meer bezig om lichtjes te volgen dan met echt dansen en het apparaat vertelt niet wat ik met mijn armen moet doen, maar vooruit, ik beweeg op muziek.

 

De stippen waar ik mijn voeten op moet zetten, blijven een beetje plakken aan mijn voeten en verschuiven daardoor. In de handleiding staat dat je het beste op sokken kunt dansen en dit werkt inderdaad goed. De stippen verschuiven niet meer. Zelf heb ik het apparaat in een beetje beschut hoekje gezet (tussen een kast en een poef), want anders kon ik niet zo goed zien welke kleur het apparaat aangeeft. Als je in het donker zou dansen is het wel goed te zien, maar dan kun je niet meer zien op welke kleur stip je je voeten zet.

Ik vind het jammer dat er geen controle op het spel zit, het apparaat vertelt niet of je het goed of fout doet waardoor je niet erg gemotiveerd wordt om opnieuw het nummer te dansen en je pasjes te verbeteren. Als je Twister Dance met 2 spelers speelt, kun je je wel aan elkaar spiegelen.

Twister Dance speakerHet aansluiten van een mp3-speler op de Twister Dance gaat goed, mijn Ipod pakte hij probleemloos. Op het apparaat zit een (erg) ruime opening waarin je je mp3-speler kunt zetten, zodat deze veilig staat. Het dansen op eigen muziek verloopt wat minder goed als op de voorgeprogrammeerde liedjes. Natuurlijk is niet alle muziek ook dansmuziek. Volgens de handleiding herkent het apparaat ritmes in de eigen muziek en baseert daar de danspasjes op, mij viel het op dat het apparaat lang niet altijd danspasje aangaf al was de muziek in mijn oren best dansbaar. (Ik vond het dan weer wel knap dat het apparaat allerlei danspasjes had bij Enter Sandman van Metallica.)
Naast het dansen op eigen muziek kun je de Twister Dance natuurlijk ook gebruiken als speaker voor je mp3-speler.

De stippen waar je je voeten op zet tijdens het dansen kun je volgens de handleiding op verschillende manieren neerleggen, maar dit zorgt natuurlijk ook voor verschillende danspasjes. Hierdoor en doordat het apparaat op eigen muziek niet altijd zoveel danspasjes aangeeft vind ik het dansen op eigen muziek wel heel vrijblijvend, het zou kunnen, maar of het ook nog ergens op lijkt? Ik denk dat er beter meer voorgeprogrammeerde muziek op het apparaat had kunnen zitten.

Al met al ben ik dus niet heel enthousiast, maar ik kan me wel voorstellen dat er kinderen zijn die veel plezier beleven aan dit speelgoed. Ik zou graag een versie zien die beter in elkaar zit, maar als je kind het leuk vindt om te dansen, dan is dit misschien wel het ideale cadeau. Zelf hou ik het bij het originele Twister.

Twister Dance is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation