Kleine avonturen Een klein blikje vol met opdrachtenkaarten, dat lijkt niet heel vernieuwend, maar het zijn niet zomaar spelletjes die te vinden zijn in het blikje Kleine Avonturen. Een boot bouwen van een colafles, een slakkenrace organiseren, kamperen in je eigen huis of elkaar waslijnpost sturen, het is een willekeurige greep uit dit opdrachtenkaartspel voor ouder en kind.

 

 

 

Kleine avonturen Het is een blikje met kaarten, maar ook een blikje vol met inspiratie, een blikje met verrassende en creatieve activiteiten, een blikje aandacht voor elkaar, een blikje voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders.

Het idee is heel eenvoudig, jij of je kind kiest een kaart (of jullie kiezen samen) en de opdracht die daarop staat voer je samen uit.

 
Kleine avonturen

 

 

Van schminken tot koken, allerlei activiteiten zitten er tussen. Zo simpel, dat kun je toch ook zelf zou je zeggen. Natuuurlijk, maar dit spelletje is een mooi vormgegeven hulpje, de activiteiten zijn echt afgestemd op wat kinderen leuk vinden en zijn vaak net even anders dan waar je zelf aan zou denken. Een inspiratiebron, maar ook een stok achter de deur, met het blikje in huis ga je toch sneller samen een activiteit doen.
Kies bijvoorbeeld een vast moment in de week om een kaart te trekken, of gebruik het als beloning. Neem de kaarten wel even door voordat je met je kind aan dit spel begint, mogelijk zitten er activiteiten bij die je niet wil uitvoeren of waar je de spullen niet voor hebt. Schminken zonder schmink gaat niet en het is ook niet leuk om aan je kind uit te moeten leggen waarom je toch echt niet samen een muur in huis gaat schilderen ook al staat dat wel op de kaart…

 

 

Kleine avonturen

“Kleine Avonturen is ontstaan vanuit dromen en wensen van kinderen”, vertelt Inge Schilders, zelf moeder van twee jonge kinderen. “Ik stelde mezelf aldoor de vraag wat kinderen raakt en verwondert en uit de antwoorden die ik vond is dit spel ontstaan. Alles draait om lekker samen spelen. Daarnaast wordt je als volwassene uitgedaagd om mee te buigen met de creatieve, actieve en fantasievolle opdrachten waarin kinderen zich direct kunnen uitleven.”

Het spel is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation