Verf! bladeren vervenVerf is een erg leuk sensopathisch materiaal, het is niet duur, redelijk makkelijk op te ruimen (als je goede verf hebt) en heel veelzijdig. Deze blogpost verscheen eerder al op Moodkids, maar ik vond hem te leuk om niet hier te delen: een herfstig spelidee over het verven van bladeren!

 

 

Hoewel het niet altijd even aantrekkelijk is, moet je voor dit spelidee eerst naar buiten, samen bladeren zoeken! Neem voor deze activiteit bladeren die nog niet (ver) verdord zijn en het liefst een beetje dikke nerven hebben.

(Geniet ondertussen even van de frisse neus en alle mooie herfstkleuren, de lichaamsbeweging… ­čÖé Ga daarna weer gauw lekker naar binnen waar de kachel brand… ┬á)

Neem vervolgens wat verf in herfstkleuren en laat je kind (het liefst met de vingers) de achterkant van een blaadje vol verven. Het is een beetje aftasten of je veel of weinig verf op het blad moet smeren (afhankelijk van je verf en van wat je mooi vindt). Als het blaadje vol is draai je het om en leg je het op een vel papier. Wrijf over het blad en maak op die manier een afdruk van het blad.

Anders dan bij veel andere sensopathische activiteiten heb je bij deze activiteit een leuk resultaat, toch zitten er veel sensopathische elementen in dit spelidee, zeker als je kind met zijn vingers verft, voelt hij de verf, de nerven van het blad en de verschillende texturen van de bladeren. Daarnaast zie je natuurlijk nog de verschillende herfstkleuren van de bladeren, de kleuren van de verf en is er ook het gevoel van de verf op en tussen je vingers.

verf: bladeren verven

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation