Verven met handen, voeten en kwastenEigenlijk is dit spelidee heel simpel. Laat je kind eens een heel groot schilderij maken! Verf deze keer eens niet met een klein penseel op een relatief klein papier aan tafel, maar vertel je kind dat hij op de grond mag verven met handen, voeten en kwasten! Het kind is tijdens deze activiteit met zijn hele lijf actief en is hierdoor veel meer betrokken. Het grote grove verven geeft hele andere ervaringen als gewoon (aan tafel) schilderen. Het is heel leuk en natuurlijk heel sensopathisch!!
Zeker als je deze activiteit buiten doet valt het erg mee met het alle rommel en met het organiseren van deze activiteit.
Plak een groot stuk papier (van een rol verfpapier of een stuk behang) met stevig tape op de grond. Zet wat verf klaar, wat grote kwasten en je voorbereidingen zijn al klaar. Ik heb voor de kwasten verf op tafel gezet en voor de voeten wat verf op deksels van Tupperwarebakjes gedaan en deze op de grond gezet.

Verven met handen, voeten en kwasten

Bij ons begon het verven heel voorzichtig, maar al snel had ze de smaak te pakken. Wel was het nog best glibberig om verf onder je voeten te hebben. Om deze reden zou ik geen klodders verf rechtstreeks op het papier doen, maar de verf op schoteltjes aanbieden. Wel had ik de schoteltjes eigenlijk iets te ver van het papier afgezet, het is handiger als ze echt heel dichtbij het papier staan.

Voor grote kwasten kun je denken aan kwasten die je bij de bouwmarkt kunt kopen en of de kleinste maat verfrollers. Zelf heb ik een setje structuurkwasten gekocht. In een latere post zal ik hier meer over schrijven.

Verven met handen, voeten en kwasten

Mijn dochter heeft enorm genoten van deze activiteit en eigenlijk gat het niet eens zoveel meer ‘gedoe’ dan ‘gewoon’ verven. Het is wel heel handig om een emmer met een sopje klaar te hebben staan waar je eerst de handen en voeten van je kind in kunt wassen en daarna alle verfspullen in kunt gooien. De verftekening heb ik gewoon buiten laten liggen totdat deze goed droog was.
Tenslotte heb ik nog enkele emmers water over de bestrating gegoten en met een bezem even alle verfresten weggeveegd, maar ik had ook gewoon de eerstvolgende regenbui af kunnen wachten.

Verven met handen, voeten en kwasten

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation