Een Yuck-E-Ball is een bal van ongeveer 10 centimeter doorsnee en is anders dan andere ballen. Deze bal is gevuld met balletjes en zit niet helemaal vol waardoor hij erg prettig in de hand ligt en je uitdaagt om hem te kneden en erin te knijpen. Naast kneden en knijpen, kun je ook prima gooi en vang spelletjes met deze bal doen.

yuck-e-ballDe buitenkant van de bal is van dik flexibel PVC en in de bal zit een niet giftige gel met daarin kunststofknikkers van 2 cm groot. De bal is zo’n 300 gram zwaar en dit alles zorgt ervoor dat deze bal heel prettig aanvoelt. De bal is er in verschillende kleuren en heeft geen vervelende geur. De bal stuitert niet en rolt, als hij op de grond valt, ook niet weg. Wel kun je met de bal rollen.

 

 

 

Een lekker aanvoelende bal dus, die zowel voor volwassenen als voor kinderen goed van formaat is. Doordat je bijna vanzelf gaat voelen en kneden met de bal is het spelen met deze bal rustgevend. Ook is deze bal goed voor de fijne motoriek.

 

Bij deze bal is een set van 6 hoesjes verkrijgbaar. Iedere hoes past om de Yuck-E-Ball en heeft een andere textuur. Op deze manier kun je je kind nog meer laten voelen, kneden en friemelen met de bal!  De hoezen zijn ruim en gaan gemakkelijk om de bal heen en sluiten met een ritssluiting. De hoezen zijn degelijk gemaakt en zullen denk ik niet snel kapot gaan.

 

Yuck-E-BallDe blauwe hoes is gemaakt van een gladde en rekbare stof

De gele hoes is gemaakt van een pluche stof met korte haren en heeft een wafelpatroon

De groene hoes is gemaakt van een pluche stof met langere haren

De rode hoes is gemaakt van lang harig en gekronkeld pluche

De oranje hoes is gemaakt van een stof die wat op jute lijkt

De paarse hoes is gemaakt van kunstleer

Iedere hoes voelt zacht aan en duidelijk anders dan de andere hoezen. In eerste instantie vond ik de hoezen wat ruim, maar hierdoor kun je juist goed de stofjes voelen. De hoezen zijn een leuke toevoeging aan de bal die ook erg leuk is. Door de hoezen blijf je nog langer friemelen, voelen en spelen met deze bijzondere bal.

 

Minpunten? Die heb ik niet echt kunnen vinden, de bal is soms wat statisch, maar prima af te spoelen onder te kraan. Net na het afspoelen voelt de bal even wat plakkerig aan, maar dit verdwijnt al snel. De hoezen zijn afneembaar met een doekje, maar ik denk ook wel op de hand te wassen. Wel pluizen de rode en groene hoes een beetje tijdens het spelen, iets waarvan ik weet dat sommige kinderen dat niet fijn vinden. Misschien neemt dit af als de hoesjes wat langer in gebruik zijn. Als je aan de hoezen trekt komen er geen pluizen los.

De Yuck-E-Ball is een leuke en rustgevende bal voor kinderen en volwassenen met en zonder beperking, van dat speelgoed waar je steeds opnieuw naar pakt!

De Yuck-E-Ball en de hoesjes zijn verkrijgbaar bij Het Knuffelkontje. 
Yuck-E-Ball

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation