Naast aandacht voor producten, is er op dit blog ook regelmatig aandacht voor bedrijven. Webwinkels met een bijzondere collectie, filosofie of service. Deze keer nemen we Watermelon Cat onder de loep.

 

 

 

 

 

 

Het speelavontuur van het design. Dat is hoe de eigenaren het verwoordden toen ze bijna 2 jaar geleden startten met deze webwinkel. Een webwinkel in goed ontworpen speelgoed, mooi en degelijk. Designklassiekers, maar ook speelgoed wat ontworpen is door hedendaagse kunstenaars.

 

 

 

 

Speelgoed is materiaal voor kinderen om mee te spelen. Designspeelgoed klinkt dan ook niet helemaal logisch, het roept beelden op van museumstukken, duur en uniek. Mooi materiaal om naar te kijken en neer te zetten in een kast. Niet om lekker urenlang mee te spelen. Toch klopt dit beeld niet. Design is niet alleen maar mooi, Watermelon Cat verkoopt materiaal wat goed bedacht is en de creativiteit stimuleert. Materiaal waarmee je op een nieuwe manier kunt spelen of wat een herziening is van een traditioneel spel. Het belangrijkste criteria voor Watermelon Cat is dat het materiaal een toegevoegde waarde heeft. Een waarde dat het speelgoed uniek maakt. Uniek en duurzaam, want dit mooie speelgoed kun je lang gebruiken en gooi je niet zomaar weg. Nog een voordeel van mooi speelgoed, als ouders een spel of speelgoed leuk en interessant vinden, zullen de kinderen er meer van kunnen leren en genieten!

Eigenaren van Watermelon Cat is niet helemaal het goede woord, want naast eigenaren zijn Juan en Susana ook architecten, ouders en (sinds kort) ook ontwerpers en producenten. Watermelon Cat is ontstaan toen hun dochtertje geboren was, want met een kindje krijg je, naast luiers, een box en een ledikantje ook speelgoed in huis.

 

 

 

Met een interesse voor design en ontwerpen als vak ging er een nieuwe wereld open. Ze stuitten op speelgoed dat ontworpen was door beroemde architecten en ontwerpers. Het begin van de webwinkel.

 

 

 

Designspeelgoed verkopen was het begin, maar het idee achter de winkel was ook om een podium te maken voor hun eigen speelgoedontwerpen. Nu brengen ze hun eerste eigen producten op de markt: CIRCOCIRCO.

 

“In de nieuwe ontwerpen hebben we het circus als inspiratie genomen. Het is een kleine tribuut aan de magische wereld van het circus en aan veel speelgoed van alle tijden wat daardoor geïnspireerd is geweest.
Ons speelgoed is handgemaakt. We willen geen serie speelgoed produceren, maar unieke kunst objecten. Waarom kan speelgoed geen kunst zijn? Waarom niet? Onze kleine houten dieren en poppen zijn niet alleen bedoeld om ermee te spelen, maar ook om ermee te decoreren. Ze zijn niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen die ook van spelen en design houden. Je zou makkelijk een van onze circus sets op je bureau kunnen hebben staan. Het is mooi om te zien èn om af en toe mee te spelen…”

De circussetjes zijn klein van formaat. De doos is ongeveer 15 x 15 cm en de poppen ongeveer 5 cm hoog. Ze zijn in verschillende houtsoorten gemaakt: plataan, beuken, iepen. De figuren zijn gedeeltelijk geverfd met een verf op waterbasis en de rest van het hout is niet afgewerkt. Op deze manier kun je ook genieten van het natuurlijke uiterlijk, de textuur, de geur en van de natuurlijke veroudering van het hout.

 

 

 

 

Nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere site? Kijk dan op www.watermeloncat.nl

De CIRCOCIRCO setjes kosten €28,00 euro en zijn op dit moment verkrijgbaar via  http://www.etsy.com/shop/WatermelonCatCompany

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation