Zandvormen voor Kinetic SandVorige week schreef ik een bericht over Kinetic Sand, wat je er nog meer mee kan doen dan alleen gebruiken in combinatie met zandvormen. Leuk, maar ja, dit zand is ook juist wel heel geschikt om te gebruiken in combinatie met zandvormpjes!
Er bestaan een aantal sets met vormen speciaal voor Kinetic Sand, ik heb gezocht naar andere zandvormen die je goed kunt gebruiken met Kinetic Sand.

 

Mijn “probleem” met het gebruiken van zandvormpjes bij Kinetic Sand is dat deze vormen vaak zo groot zijn, je hebt zoveel zand nodig voor een vorm en kunt niet zoveel vormen tegelijk maken. Plastic vormpjes waar je normaal chocolaatjes of snoepjes mee maakt (candy molds) zijn beter van formaat. Je kunt ook vormpjes voor gips gieten gebruiken (hobbywinkel).

 

Zandvormen voor Kinetic SandHaba heeft een paar erg leuke sets zandvormen, gemaakt voor gewoon zand, maar ook erg geschikt voor Kinetic Sand. Je maakt er de mooiste taarten, pizza’s, frietjes en broodjes mee. De vormen zijn heel stevig en het werkt heel goed, ook voor kleine kinderhanden. Het leuke aan deze vormen vind ik, dat je ze kunt combineren om zo allerlei verschillende taarten en pizza’s te maken. Meestal vul je een zandvorm en na het storten ben je klaar, maar met deze vormpjes kan je nog net iets meer. De zandspeeltjeslijn van Haba heet Sun Bistro, voor het gebruik met Kinetic Sand vind ik de sets 4974, 7869 en 4976 het meest geschikt. Vind je deze vormen wat duur of toch net niet helemaal wat je zocht? Het merk Klein verkoopt ook taart en broodjes vormen. Je vindt ze hier en hier.

Deze zandvormpjes zijn niet zo groot en daardoor ook erg geschikt om te gebruiken in combinatie met Kinetic Sand.

Zandvormen voor kinetic sand

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation