Kinderen spelen graag met figuren zoals dierfiguren of poppetjes. Vaak kunnen kinderen zich er uren mee vermaken. Geweldig, maar ook duur, poppetjes van bijvoorbeeld Little People kosten zo 3 euro per stuk, voordat je er dan een aantal hebt om mee te spelen… September is de maand dat alles op Spel Speel Spelen over low budget spelen gaat. Heerlijk spelen, maar zonder dure spullen, lekker zo na de meestal toch wel dure vakantiemaanden. Vandaag beginnen we met een voorbeeld van hoe je zelf een hele leuke en goedkope speelset maakt met de figuurtjes die je kind het leukste vindt, bijvoorbeeld prinsessen of… superhelden!

 

Zelf maken: SpeelfigurenDoor simpele houten pionnetjes te beschilderen kun je hele leuke poppetjes maken. Op internet zijn er tal van voorbeelden te vinden. Zelf vond ik deze twee wel erg leuk, mede omdat je er direct een spelachtergrond bij krijgt, zo wordt het nog leuker spelen! De spelachtergrond is in zwart wit, gemakkelijk te printen dus en eventueel door jezelf of door de kinderen in te kleuren. Ook zijn deze poppetjes wat simplistisch geschilderd, voor jezelf goed te doen en voor de kinderen laat het nog lekker veel ruimte over voor hun fantasie.
Onderaan deze post staan de linken naar de werkbeschrijvingen.

 

 

Zelf maken: Speelfiguren

Bij Houtspel vond ik de houten pionnetjes in diverse formaten en uitvoeringen. Mocht je deze voorbeelden niet leuk vinden, google dan eens op ‘peg doll’ en er zit vast en zeker iets voor je bij.

 

Werkbeschrijving prinsessen speelset
Werkbeschrijving superhelden speelset

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation