Zelf maken: speelgoed cadeautjesEen paar weken geleden verdiepte ik me in het maken van kleine cadeautjes. Ik had een aantal mensen die ik een cadeautje wilde geven. Zomaar iets kleins, zonder dat het veel zou kosten. Pinterest is dan natuurlijk een hele goede inspiratiebron en ik had al snel een hoop ideeën voor leuke zelfgemaakte cadeautjes. Echt leuke dingen die zelfgemaakt zijn, geen geknutselde prulletjes, maar cadeautjes die leuk zijn om te krijgen.
Terwijl ik  hiermee bezig was, bedacht ik me dat het ook erg leuk zou zijn om zelf speelgoedcadeautjes te maken. Ik zocht, bedacht en maakte de volgende dingen:

Blokken

 • Met een setje houten blokken (van de kringloopwinkel) kun je allerlei dingen maken, met wat restantjes verf maak je gemakkelijk mooie patroonblokken 
 • Als je redelijk grote blokken hebt kun je ze beschilderen met krijtbordverf. Je kind kan dan niet alleen met de blokken bouwen, maar er ook ramen, deuren, enz op tekenen.
 • Tekenen op zichzelf is ook een leuk idee, als je met watervaste stift architectonische details op blokken tekent zullen de blokken voor veel kinderen aantrekkelijker worden om mee te spelen.
 • Je kunt ook dingen op de blokken plakken, bijvoorbeeld gekleurd klittenband. De gewone blokken veranderen dan in een bijzonder constructiemateriaal.
 • Of plak afbeeldingen op de blokken, bijvoorbeeld foto’s van bekende bouwwerken zoals de Eiffeltoren of de Big Ben. Je kunt ook willekeurige afbeeldingen uit tijdschriften of juist je eigen foto’s op de blokken plakken. Kijk ter inspiratie eens bij YoBlocks, als je een beetje handig bent kun je dit ook prima zelf toch? Laagje blanke vernis over de afbeeldingen en klaar is je unieke blokkendoos!

Kleikaarten en klei

 • Eerder schreef ik al eens over kleikaarten, leuke kaarten die je zelf kunt maken of printen, even lamineren, een (of meerdere) potje(s) klei erbij en klaar is je originele cadeautje. Wist je trouwens dat je ook zonder lamineerapparaat kunt lamineren?

Patroon kaart baby

 • Jonge baby’s vinden sterke contrasten mooi om naar te kijken. Op internet zijn er duizenden zwart/wit patronen te vinden die je gemakkelijk kunt printen. Lamineer je vel met patronen of plak de patronen op een houten blok of een stuk karton oid en maak zo een mooi kijkobject voor baby’s.

Magneten blik

 • Een oude blikken koektrommel of theeblikje kun je in een kleur spuiten, of als je een beetje kunt schilderen, kun je er ook een landschap op schilderen. Neem vervolgens wat leuke stickers en plak deze op magneetplakband. De magneetjes die je op deze manier maakt, kan je kind op het blik plakken en er zo verhaaltjes mee spelen. Als je kind uitgespeeld is kunnen de magneten netjes worden opgeborgen in het blikje.

Kijk ook eens naar deze oudere berichten over speelgoed zelf maken of kijk op mijn Pinterest board speelinspiratie voor nog meer ideeën!

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

One Thought on “Zelf maken: speelgoed cadeautjes

 1. Leuke ideeën. En origineel!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Keukenstoelen met skaiMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation