Zelf maken:WinkeltjeOnze oudste dochter zeult nu al zeker een jaar rond met een dienblaadje vol houten taartjes en andere lekkernijen. Ze kookt er mee in haar speelgoedkeukentje, maar ze deelt ze vooral aan iedereen uit om ze even later, nadat ze geïnformeerd heeft of het lekker was, ze weer op te halen. Hoeveel uren ze er al mee gespeeld heeft! Zoals gezegd heeft ze dus al een keukentje,  toch wilde ik haar spel met de etenswaren nog wat verder uitbreiden. Een winkeltje leek me daarom wel een erg leuk Sinterklaascadeau.

 

Zelf maken: WinkeltjeIn eerste instantie dacht ik aan deze winkel. Prachtig en heel echt, maar ook wel erg plastic, groot en duur. Op zich vond ik het nog niet eens zo erg dat de winkel heel plastic is. Hij is wel realistisch en dat is voor kinderen die nog niet zo lang symbolisch spel spelen juist fijn. Ze kunnen hier vaak makkelijker mee uit de voeten dan met een houten winkel waarbij ze naast het spelen op zich, ook nog steeds moeten nadenken wat de voorwerpen voorstellen. Grotere kinderen hebben vaak wel weer meer aan een basic winkel, zodat ze naast supermarkt ook nog kunnen spelen dat hun winkel een bakkerij, speelgoedwinkel, bibliotheek, broodjeszaak, enz is. (zie ook: Met echte spullen speel je beter)

 

Duur was ook nog wel overkomelijk, maar mijn bezwaar was vooral dat deze winkel zo groot is. Wij wonen niet erg groot en dan zo’n bakbeest in huis? Nee dat is niet handig. Toen ik bij de Action erg leuke kassa’s en mandjes met boodschappen tegenkwam besloot ik zelf aan de slag te gaan om een winkeltje te maken.

Nine heeft op haar kamertje een tafeltje staan wat ook prima dienst kan doen als toonbank en met wat gelijkvormige doosjes (Ik gebruikte Ikea Skubb doosjes) was ik al een eind. Ook maakte ik van karton twee schappen waar ze haar boodschappen mooi op kan uitstallen. Inrichten maar en klaar!Zelf maken:Winkeltje

Nine is er waarschijnlijk net zo blij mee als met de kant en klare winkel, terwijl dit een hoop minder ruimte in beslag neemt. Ze heeft er in ieder geval al heerlijk mee gespeeld.

Om het realistisch te maken heb ik naast de speelgoedboodschappen ook wat lege verpakkingen van echte etenswaren toegevoegd. Ook een portemonneetje met een en twee centen erbij is erg leuk. Een klantenkaart van een winkel is een prima pinpas, een tasje erbij, vaak heb je al van alles in huis om het spel extra leuk en echt te maken.

Zelf maken:Winkeltje

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation