zintuigenflesjesSchudden, rollen, kijken en luisteren, deze zintuigenflesjes zijn erg leuk voor baby’s en dreumesen. Ze zijn snel, simpel en goedkoop te maken, maar zorgen voor veel speelplezier.

Koop in de supermarkt een klein (water) flesje met niet teveel ribbels. Maak het flesje, als het leeg is, goed schoon. Haal het etiket van het flesje. Lijmresten van het etiket krijg je gemakkelijk los met een beetje (baby)olie.

zintuigenflesjesAls het flesje schoon is kun je gaan vullen. Allerlei kleine voorwerpen kunnen in het flesje. Knoopjes, knikkers, veertjes, kralen, pompoms, stukjes rietjes, kleine plastic diertjes, enz. Vul het flesje verder met water, goedkope haargel, rijst, oid. Voeg eventueel nog glitter en of een paar druppeltjes kleurstof toe. Als je een dikke vloeistof zoals haargel gebruikt, doe dan wat zwaardere voorwerpen in het flesje. Doe wat lijm op het schroefdraad van het flesje en draai de dop erop. Laat het flesje goed drogen en klaar.

 

 

 

zintuigenflesjesOok leuk: Vul een flesje met alleen maar water en veel glitter en gebruik dit als ‘tot rust kom’ flesje. Jonge kinderen kunnen soms heel boos zijn als iets niet lukt of niet gaat zoals zij willen. Schud voor hen het flesje en laat ze ernaar kijken totdat alle glittertjes weer naar de bodem zijn gezakt. Samen met de glittertjes zakt vast en zeker ook de boosheid. (Voeg eventueel een klein beetje behangplaksel aan het water toe om het zakken van de glittertjes wat te vertragen.)

 

 

 

 

 

 

zintuigenflesjesHoewel de flesjes dicht gelijmd zitten heb ik toch gebruik gemaakt van kunststof glittertjes die ook als lichaamsversiering gebruikt mogen worden. Glitters om mee te knutselen zijn soms gemaakt van glasdeeltjes, niet echt prettig als het fles per ongeluk open of kapot zou gaan.

Als het warm weer is kun je een met water gevuld zintuigenflesje een poosje in de koelkast leggen, zodat het lekker koel voelt tijdens het spelen.

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation