Zintuigentafel: ballenOké, maar wat is een zintuigentafel? Voor iedereen die mijn boek nog niet gelezen heeft, hier een korte uitleg. Een zintuigentafel is een bak met daarin een of meerdere sensopathische materialen.

Denk maar aan de zand of watertafels op scholen of op kinderdagverblijven, zo’n bak op een onderstel. Op scholen zit daar vaak zoals de naam al aangeeft zand in, of water, maar je kunt zoveel meer in de bak doen. Om deze reden noem ik het zintuigentafels (‘watertafel met daarin maizena’ is zo’n mond vol). Natuurlijk heb je niet perse zo’n dure zandtafel nodig, een plastic bak die je op tafel zet, of op de grond, werkt natuurlijk ook prima. Als je deze zintuigentafel wil aanbieden aan jonge kinderen, is het het handigste om de bak gewoon lekker op de grond te zetten.

Ballen

Deze tafel is heel simpel te maken, je neemt een bak en vult deze met allerlei ballen. Klaar! Op de foto’s bij deze post heb ik de bak wel erg goed gevuld. Dit is voor een baby waarschijnlijk wat te veel, maar als je met meerdere kinderen speelt kan het prima. Voor baby’s en kinderen tot ongeveer twee en half is deze bak heel leuk om mee te ontdekken. Voor baby’s tot anderhalf zou ik maximaal een bal of 10 aanbieden, voor dreumesen van anderhalf tot tweeënhalf mogen het best wat meer ballen zijn. Voor oudere kinderen blijft deze bak ook interessant, je kunt er natuurlijk ook heerlijk mee spelen en spelletjes mee bedenken.

Zintuigentafel: ballen

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation