zintuigentafel: wolkendeegDe eerste week van de maand, tijd voor een sensopathisch spelidee. Deze maand een beetje een rommelige zintuigentafel, maar wel heel leuk en och, met een beetje weer zet je de tafel gewoon lekker buiten!

Oké, maar wat is een zintuigentafel? Voor iedereen die mijn boek nog niet gelezen heeft, hier een korte uitleg. Een zintuigentafel is een bak met daarin een of meerdere sensopathische materialen.

Denk maar aan de zand of watertafels op scholen of op kinderdagverblijven, zo’n bak op een onderstel. Op scholen zit daar vaak zoals de naam al aangeeft zand in, of water, maar je kunt zoveel meer in de bak doen. Om deze reden noem ik het zintuigentafels (‘watertafel met daarin maizena’ is zo’n mond vol). Natuurlijk heb je niet perse zo’n dure zandtafel nodig, een plastic bak die je op tafel zet of op de grond werkt natuurlijk ook prima.

Wolkendeeg

Meng 8 delen bloem met een deel babyolie en kneed het goed door elkaar. Er ontstaat nu een kneedbaar poeder wat (afhankelijk van je babyolie) lekker ruikt, heel zacht voelt en minder stuift dan gewone bloem. Je kunt er taartjes in bakken of het samen met de (bouw) auto’s gebruiken. Wolkendeeg is een bijzondere sensopathische ervaring die voor veel kinderen heel prettig is.

zintuigentafel: wolkendeeg

 

 

Deel dit artikel:
Facebook Twitter Plusone Pinterest

One Thought on “Zintuigentafel: wolkendeeg

  1. Mieke Bezem on 28 april 2016 at 11:14 said:

    Hallo!
    Hier is het gister uitvoerig getest door de kindjes en als absolute hit bestempeld! Erg leuk!
    én een stuk minder chemisch en veel zachter dan het magic sand uit de winkel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Post Navigation