Als ouder wil je altijd het beste voor je kinderen. Je wilt speelgoed kopen dat niet alleen vermakelijk is, maar ook educatief. Hierbij kan bouw en constructie speelgoed een uitkomst bieden. Dit soort speelgoed is fantastisch om de creativiteit en cognitieve vaardigheden van kinderen te stimuleren. Bij Het Speelgoedpaleis hebben we een veelzijdig assortiment aan constructiespeelgoed voor kinderen van alle leeftijden.

Bouwen is Leren

Educatieve spelletjes kunnen niet alleen voor ‘leerstoornissen’ worden gebruikt zoals men zou denken; eigenlijk zouden alle spellen educatief moeten zijn. Studie na studie heeft aangetoond dat kinderen die gevarieerd spelen, zich beter kunnen concentreren op school en zelfs betere cijfers halen. Dit is waarom wij bij Het Speelgoedpaleis zijn gefocust op speelgoed dat kinderen aanzet om creatief te zijn en ze zowel mentaal als fysiek uit te dagen. Veel wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat bouw- en constructiespeelgoed kan helpen met de ontwikkeling van visueel-ruimtelijke vaardigheden(1). Dit zijn vaardigheden zoals het onderscheiden van oriëntatie, vorm, grootte en kleur. Tegelijkertijd wordt er ruimtelijk begrip bijgebracht, dat bestaat uit waarnemen, meten, samenwerken en communiceren om zo doelen te bereiken(2).

Het Speelgoedpaleis’ Keuzes in Bouw- en Constructiespeelgoed

Op zoek naar constructie speelgoed voor zoon of dochter, leeftijd 3-6 jaar? Dan zijn de gereedschapssets die wij aanbieden het overwegen waard. Op deze leeftijd is het belangrijk dat de sets authentiek en veilig speelgoed op kinderformaat bieden. Zo biedt Het Speelgoedpaleis bijvoorbeeld de Bosch-speelgoed gereedschapstrolley, waarbij het kind alles van een mini hamer tot een zaag kan vinden. Het spiegelt perfect wat vader of moeder tijdens het klussen gebruikt.

Op zoek naar een meer kant-en-klaar product, zoals lego? Dan heeft Het Speelgoedpaleis hiervoor ook een uitgebreide keuze. Lego Creator-dinosaurussen en piraten schepen nemen kinderen mee op avontuur terwijl ze tegelijkertijd leren hoe zij de set in elkaar kunnen zetten.

Kindergereedschap

Kindergereedschap zal uw kind in hun vroege jaren helpen het basisbegrip te krijgen van constructie en bouw. Door actief mee te doen aan projecten met ouders of grootouders, kunnen kinderen de fundamentele begrippen leren van boren, zagen en timmeren. Wanneer het tijd is om ‘big-boy’ gereedschap te gebruiken, hebben zij een goede voorbereiding gehad. Er zijn ook toolkits die speciaal op maat gemaakt zijn voor de jongere doelgroep onder ons.

Het Speelgoedpaleis biedt bijvoorbeeld een kinderwerkbank en gereedschapset aan. Deze kit bevat alles dat nodig is om twee werkbanken en de bijbehorende apparatuur te bouwen. De set bestaat uit hamers, schroevendraaiers, tangen en nog veel meer.