Het populairste buiten speelgoed is misschien wel de zandbak. Van jong tot oud, kinderen vinden het heerlijk om in de zandbak te spelen. De meest bekende vorm van zandbak speelgoed is een grote bak vol met zand waar kinderen in kunnen zitten. Hier spelen ze in met kleiner speelgoed, zoals een emmertje en een schepje. Zandvormen maken het spelen in een zandbak voor kinderen nog leuker, doordat ze verschillende vormen kunnen maken met zand. Het spelen met zand is niet alleen leuk, het stimuleert ook de cognitieve en motorische ontwikkeling van kinderen. Ze kunnen hun creativiteit kwijt in het spelen met zand door de mooiste bouwwerken te maken.

Maak de zandbak compleet met voertuigen

Schepjes, emmertjes en zandvormpjes zorgen voor urenlang speelplezier. Een zandbak voertuig in de zandbak voegt hier nog eens uren speelplezier aan toe. Met een kiepwagen kunnen kinderen zand vervoeren. Ze vullen de wagen aan de ene kant, en rijden het zand naar hun bouwproject. Dit simuleert hoe bouwwerken in het echte leven worden gebouwd. Met een graafmachine graven kinderen zand op om mee te bouwen, en een cementwagen maakt het mogelijk om ‘echt’ cement te draaien. De voertuigen maken het spelen met zand en het bouwen van bouwwerken nog leuker.

Zand en watertafels worden steeds populairder

Tegenwoordig zie je steeds meer zand en watertafels terugkomen. Niet alleen in de speelgoedwinkel, maar ook in speeltuinen en op stranden. Dit zijn tafels waar kinderen met hun handen spelen met het zand dat er in zit. De zandtafel en de watertafel werken hetzelfde: zand kan door wegen van de ene kant naar de andere kant geduwd worden. Grotere tafels bevatten vaak verschillende bakken op variërende hoogtes, waardoor het zand gemakkelijk van boven naar beneden glijdt. Een voordeel van deze tafels is dat ze minder ruimte innemen, en kinderen niet in het zand hoeven te zitten.