Wist je dat de waarde van een Pokémonkaart behoorlijk kan verschillen per type kaart? Sommige Pokémonkaarten kunnen in waarde oplopen tot wel honderden al dan niet duizenden Euro’s. Het is daarom belangrijk om te weten hoeveel een Pokémonkaart waard is, zodat je jouw kaarten kunt verkopen voor een goede prijs. Daarnaast is een goede inschatting van de waarde belangrijk voor verzamelaars. Wij geven je een aantal tips hoe jij de waarde kunt inschatten van een Pokémonkaart.

De generatie

De generatie is één van de belangrijkste factoren bij het bepalen van de waarde. In veel gevallen zijn de eerste generaties het meest waard. De hele eerste generatie Pokémonkaarten is het meest waard. Over het algemeen valt wel te zeggen dat de meest zeldzame Pokémonkaarten gemaakt zijn tussen 1996 en 2002. Veel mensen hebben er nog wel eentje thuis liggen en wie weet heb je een waardevolle kaart thuis liggen zonder dat je het doorhebt.

Schade aan de Pokémonkaart

Een zeldzame kaart die beschadigd is, is veel minder waard dan eentje die niet beschadigd is. Het is daarom belangrijk kaarten goed op te bergen, zodat de kaart niet beschadigd kan raken. Bekende vormen van beschadigde Pokémonkaarten zijn versleten hoekjes. Ook als de hoekjes gebogen zijn, zorgt dit voor een lagere waarde van de kaart.

Japanse Pokémonkaarten

Japanse Pokémonkaarten zijn net even anders de Engelse Pokémonkaarten. De kaarten worden doorgaans eerder uitgebracht en hebben een andere vormgeving. Deze is in de loop der jaren veranderd, terwijl de Engelse variant niet is veranderd. Daarnaast worden in Japan niet eens alle Pokémon uitgebracht die in het Engels wel beschikbaar zijn. Dit betekent dus dat er meer schaarste is in Japanse Pokémonkaarten. Het is daarom interessant om te kiezen voor Japanse Pokémonkaarten. Ook als verzamelaars is dit interessant, doordat de vormgeving en uitstraling van de kaarten anders zijn ten opzichte van de Engelse variant.

Wil je Pokemon kaarten verkopen? Ga dan naar Pokemonkaartenverkopen.nl