Stratego kaartspel

Het Stratego bordspel is al een hele lange tijd op de markt. Het heeft voor jarenlange plezier gezorgd tijdens de vele spelavonden met vrienden en familie. Nu is er een andere versie waar ook van te genieten valt. Dit is het Stratego kaartspel. De regels van het Stratego kaartspel zijn wel net iets anders dan bij het bordspel.

Hoe wordt het Stratego kaartspel gespeeld?

Stratego is een kaartspel welke door twee spelers kan worden gespeeld. De minimale leeftijd voor het spelen wordt aangegeven op de verpakking en is 8 jaar. Het fijne van Stratego is dat je vele rondes kunt spelen, omdat het spel snel te spelen is. Zo duurt het ongeveer 15 tot 20 minuten. Ook de regels zijn niet super veel en zijn makkelijk te onthouden en te begrijpen. Dit maakt het fijn om het met kinderen te spelen, maar zeker ook met volwassenen. Ondanks dit een kaartspel is, blijft het doel hetzelfde als dat van het bordspel. De bedoeling is dat je de vlag van jou medespeler moet zien te veroveren.

Je start het spel door de twee stapels te maken. Een stapel met blauwe kaarten en een andere stapel met rode kaarten. Elke speler pakt dan van een kleur 8 kaarten, waarna deze 5 neerlegt op tafel met het logo onder. Met deze kaarten wordt er aangevallen. De drie andere kaarten houdt je in jouw handen. De rest van de andere kaarten kun je gewoon op een stapel leggen. Om de beurt wordt er dan door elke speler gespeeld.

Met de frontlinie (de vijf kaarten) moet jij de tegenstander aanvallen.je moet wel jouw eigen linie beschermen en observeren. De 3 kaarten in jouw hand kunnen worden vermeerderd, maar dat gebeurd niet tijdens ronde 1.

In dit spel moet je aanvallen, allen zo kun je de vlag van jouw tegenstander veroveren. Lukt het jou als eerst om de vlag van jouw tegenstander te veroveren? Dan ben jij de winnaar! De frontlinie is bedrukt op de kaarten en is anders ten opzichte van het bordspel. Het enige is dat je heel goed moet opletten en onthouden. Door de verandering kaarten verandert er veel in het spel. Dit is bij het bordspel makkelijker te onthouden. Zeker als je het bordspel erg vaak hebt gespeeld, zul je merken dat het wat tijd zal nemen om hieraan te wennen, maar dat komt op zich wel binnen korte tijd goed. Je kunt aanvallen door op een kaart te tikken die aan de frontlinie staat. Je moet ook een kaart van jou kiezen. Je moet dan beide kaarten omdraaien. Aan de hand van wie de meest gunstige kaart heeft kan de winnaar worden bepaald. Degene die verliest moet dan de kaart weghalen uit de frontlinie. Is de stand echter gelijk? Dan moeten beide kaarten uit beide linies worden gehaald. Voor de rest heb je net als bij het bordspel bommen en rangen in het leger.