Sensopatisch spelen met waterballen

Kinderen houden er veel van spelen met water. Je ziet ze dan rond rennen en genieten. Hoe natter zij worden, des te vrolijker zij worden. Het gooien van waterballonnen, het schieten met waterpistolen, het scheppen uit bakken met water. Het kan niet gekker voor hen worden. Je ziet het geluk in hun ogen en zij wensen dat deze dag nooit tot een einde komt. Helaas is het niet elke dag een goede dag om buiten met water te spelen. Gezien het weer kan je soms maar beter binnen blijven, in de warmte. Maar hoe leg je aan een kind uit dat het op houdt met de waterpret, of althans tijdelijk? Kinderen willen nu eenmaal met water spelen en jij als ouder, wil ze eenmaal blij maken. Dat kun je ook blijven doen. Er zijn waterballetjes te verkrijgen. Het zijn super kleine balletjes, die in een heleboel kleuren te verkrijgen zijn. In eerste instantie verwacht je niet dat je hier enige soort pret mee kunt beleven, maar hier is niets van waar. In het eerste oogopslag zien zij er heel miniatuur en niet bijzonder uit, maar met wat wondermiddel (water), heb je zo dadelijk een heel nieuw water spel bedacht voor jouw kinderen.

Wat zijn deze waterballen precies?

Dit waterballen zijn de mini sierballen die je in een vaas kan doen. Je kunt ze vinden bij de bloemist. Heb je eerder bloemen gekocht dan kan het zelfs zo zijn dat je wellicht een pakje gratis hebt meegekregen. Ze versieren de vaas heel mooi wanneer je de bloemen erbij doet. Ze zijn te koop voor een redelijke prijs onder de 3 a 4 euro en kunnen voor urenlang plezier zorgen.

Hoe zijn de waterballen te gebruiken?

Na het kopen van deze balletjes, moeten zij in water worden gelegd. Ze zullen dan het water absorberen en gaan opzwellen. Ze zullen tientallen keren in formaat toenemen. Hoe meer balletjes je hebt, hoe meer water en ruimte je nodig zult hebben. Je kunt ze in de wasbak leggen en deze een nacht of enkele uren laten staan. Leg je ze in de wasbak? Vergeet de stop er niet eerst op te doen, voordat je begint. De balletjes zijn in beginsel klein en kunnen zo door de afvoer verdwijnen. Draai hierna de kraan open en vul de wasbak. De balletjes zul je na enkele uren niet meer herkennen.

Lekker spelen!

Jouw kindje zal de waterballetjes er fascinerend vinden. De verschillende kleuren van de balletjes zal ook de aandacht van jouw kleine trekken. De balletjes zullen ook heerlijk in hun handen voelen. Ook het feit dat ze de nattigheid van de ballen voelen zal ze erg vrolijk maken. De kinderen kunnen hier echt uren mee spelen. Je kunt zelf water bijvoegen in de bak waar de al opgezwollen waterballen inzitten voor wat extra plezier. Let wel goed op de kinderen dat ze de balletjes niet in hun mond doen, daar er kans is op verstikking.