Speeltoestel-Koning.nl was voor ons dé oplossing dit voorjaar. Toen het wat minder koud werd, hadden wij en onze dochter de gewoonte om elke dag een bezoek aan de speeltuin te brengen. Het hoorde gewoon bij onze dagelijkse uitstapjes. Toen echter de corona crisis met volle kracht kwam, was dit speeltuintje tegen de eerste lentedag gesloten. Telkens als onze dochter Chloë uit het raam van de auto keek als we langsreden vroeg ze: ‘Peeltuin?’. Toen ik uitlegde dat ‘haar’ speeltuintje gesloten was en ze daar dus niet meer kon spelen, moest ze huilen. Mijn hart brak telkens weer.

Speeltoestel-Koning.nl altijd geopend

Toen ik per toeval op de website van de Speeltoestel Koning terecht kwam, begon mijn hart sneller te kloppen. Dát was misschien wel dé oplossing in deze verwarrende tijd. We hebben plek zat in onze achtertuin. Al vorig jaar dacht ik er al over na om haar een eigen speeltoestel te kopen, Corona heeft dit proces alleen maar versneld. Dus toen ik haar vertelde dat we misschien onze eigen speeltuin op de boerderij zouden krijgen, was haar eerste vraag of die ook zou sluiten. Ik was blij dat ik haar kon verzekeren dat haar eigen speeltuin nooit gesloten zou worden.

Weet wat je zoekt

Ons meisje hield van klimmen en glijden toen we elke dag naar het openbare speeltuintje gingen. Ze voelde zich ook meer op haar gemak bij het schommelen. Dus ik wist dat onze set schommels nodig had, een glijbaan en een soort van klimmer. De grootte van het toestel maakte ons niet uit. Maar als je een kleinere tuin hebt, is het handig om goed te inventariseren welke afmetingen je toestel maximaal mag hebben.

Spelen maar!

Set toestel dat wij kochten is tot nu toe al een geweldige aanvulling op de boerderij gebleken. We hebben er elke dag wel wat tijd doorgebracht. We eten de lunch op de picknickbank die we er dichtbij hebben gezet en onze Chloë schommelt, glijdt en klimt ondertussen naar hartenlust. We hebben het zelfs zo strategisch in de tuin geplaatst, dat ik zelfs wat kleine klusjes kan doen terwijl onze dochter zich prima amuseert.