Pokémon kaarten

Wie kent ze niet, de Pokémon kaarten, die sinds 1999 menig kinderhart sneller doen kloppen. Waar de jongens het gevechtselement in de kaarten vooral waanzinnig leuk vinden, zijn de meisjes eerder vertederd en dan met name door de aandoenlijke Pikachu.

Nadat het geduld van de kinderen in 1999 langdurig op de proef werd gesteld kwamen de Pokémon kaarten dan toch eindelijk in Nederland en konden ze beginnen met verzamelen.
De Pokémon kaarten zijn echter niet alleen bedoeld om te verzamelen, in tegendeel. Het spelelement van de Pokémon kaarten maakt, dat de kaarten langdurig interessant worden gevonden. Als de tegenstander bij het spel de loef wordt afgestoken en er op die manier kaarten worden gewonnen, geeft dat de kinderen een enorme kick. Er wordt immers een overwinning behaald en dat spreekt kinderen aan, winnen!

Ken jij iemand die pokemon kaarten verkopen wil? Laat diegene dan eens te achterhalen voor hoeveel geld aan Pokémon kaarten hij of zij ongeveer in huis heeft liggen. Zo kan alvast bedacht worden wat er met de opbrengst van de verkoop gedaan wordt.

Wat bepaalt de waarde van een kaart?

Al ligt de echte hype van de Pokémon kaarten al een tijdje achter ons, in 2020 is het nog steeds onderwerp van gesprek. Vooral de waarde van de kaarten wordt veel besproken. Maar wat bepaalt de waarde van de kaarten?

Hoe zeldzamer de kaart, des te meer is hij waard.
Op de Pokémon kaarten staat in de rechter benedenhoek een zeldzaamheidssymbool.
Als daar een cirkel staat, dan gaat het om een veelvoorkomende kaart en die levert dus niet veel geld op.
Staat er echte een ster, dan gaat het om een zeldzame kaart. Als die kaart verkocht wordt, valt daar dus meer geld mee verdienen.
De ster H of de drie sterren zijn extra zeldzaam en dus veel geld waard.
Ook Pokémon kaarten met een holografische rand kunnen meer geld opleveren. Het is dus een goed idee om de Pokémon kaarten erbij te pakken en eens rustig te kijken of er waardevolle kaarten tussen zitten.

Er zijn ook websites waarop te controleren is wat de kaarten waard zijn. Daarnaast zijn er ook forums waarop met andere Pokémon fans gepraat kan worden over Pokémon kaarten. Als kaarten goed worden omschreven of er worden foto’s van gemaakt, dan kunnen de andere Pokémon fans vaak helpen met het bepalen van de waarde. Als eenmaal duidelijk is, welke kaarten meer geld zullen opleveren, is het slim om deze kaarten apart te houden. Een echte fan heeft natuurlijk veel kaarten, dus de kaarten van waarde direct apart leggen, scheelt later een hoop werk bij eventuele verkoop. Kaarten die bijna niets waard blijken te zijn kunnen nog het meeste opleveren door deze in grote hoeveelheden tegelijk te verkopen.

Of iemand kaarten verkoopt en wanneer, dat bepaalt diegene natuurlijk zelf. Hoe dan ook is het sowieso goed, om te zorgen dat de kaarten er goed uit blijven zien. Een kaart die er beschadigd uitziet, zal minder opleveren, dan een kaart die er nog netjes uitziet. Om te voorkomen dat kaarten door oplichters worden opgekocht voor een klein bedrag, is het dus goed om de waarde van de kaarten heel zeker te weten. Zo wordt voorkomen dat de kaarten voor een schijntje van de hand worden gedaan en vervolgens door de oplichter voor een hoop geld weer worden doorverkocht.

Helaas zijn er ook nep-Pokémon kaarten in omloop. Deze zijn wel te herkennen. Let op de volgende punten:
Kijk of de juiste aanvallen en afbeeldingen op de kaart staan
Let goed op of de echte Pokémon figuren staan afgebeeld en of er geen sticker over de kaart is geplakt.
Op de echte kaarten staat HP met een getal erachter, dus dat is een aanwijzing
Als er op de kaart spelfouten staan dan is het een nep-kaart.
Vergelijk eens de energiesymbolen op de kaarten. Die horen op elke kaart even groot te zijn. Een ander of kleiner lettertype dan op de originele kaarten is ook een teken dat de kaart nep is.
Koop je een hele doos met echte kaarten, dan zal er ergens op de doos een handelsmerk staan. Controleer altijd de kleur, het gewicht en de afmeting.

Steeds met hetzelfde speelgoed spelen kan best saai zijn op den duur. Door Pokémon kaarten te verkopen, is er direct geld beschikbaar om ander leuk speelgoed uit te zoeken.
Low budget speelgoed, waar elk kind zich lange tijd mee kan vermaken is dan ideaal. Even weer iets anders voor weinig geld.