Spelen doen kinderen (en volwassenen) al sinds de weg naar Rome aangelegd is. Maar het steeds leukere, innovatieve en meer merkwaardige speelgoed komt steeds meer en meer op de markt.

Vandaag willen we het met je hebben over speelgoed dat volgens ons enkel maar voordelen kent en super innovatief is; de zeemeermin staart waarin je kunt zwemmen.

De verschillende opties

Je kunt zeemeermin zwemmen op verschillende manieren proberen. Vooral in het geval van kinderen kan het een goed idee zijn om ervoor te kiezen om het zwemmen met de staart eerst eens uit te proberen.

Zeemeermin zwemles

Er wordt bij je in de buurt waarschijnlijk vast wel zeemeermin zwemles aangeboden. Inmiddels is het zo dat in alle wat grotere plaatsen in Nederland het zeemeermin zwemmen al wordt aangeboden. Je kunt vaak wel een proefles volgen bij zo’n zeemeermin zwemles.

Staart kopen

Je kunt er ook voor kiezen om meteen een zeemeermin staart te kopen, dit is wat veel mensen ook doen. De zeemeermin staarten verschillen qua kwaliteit, daarom kan het een goed idee zijn om eerst een wat goedkopere staart te kopen wanneer je kind nog niet zeker weet of hij met het zeemeermin zwemmen wil beginnen.

Tip: Op de website van Zeemeerminshop heb je zeemeermin staarten van verschillende kwaliteit, van hele goede tot beginners staarten.

Huren

Je kunt ook eerst een staart huren voor bijvoorbeeld een weekend. Zo kan je kind uitzoeken of het zwemmen met de zeemeermin staart iets voor hem of haar is.

Spelen en plezier

Tegenwoordig willen we kinderen aan het bewegen hebben, de tablet en de mobiele telefoon zijn namelijk niet meer weg te denken uit de handen van kinderen. Al vanaf het eerste of tweede levensjaar komt de tablet in beeld, en het beeldscherm is vanaf dan niet meer weg te denken uit het leven van een kind.

Het zwemmen met een zeemeermin staart is het juist het tegenovergestelde van die tablet; het is bewegen en je fantasie gebruiken. Een zeemeermin staart trek je namelijk aan en je springt ermee in het water, waarna je met vriendjes en/ of vriendinnetjes een avontuur onder water gaat beleven.

Wist je dat: volwassenen ook aan zeemeermin zwemmen doen? Er zijn heuse groepen die maandelijks met de zeemeermin staart het water in duiken

Veiligheid

Veiligheid is natuurlijk super belangrijk onder water, helemaal in het geval wanneer je kind met een zeemeermin staart aan de gang gaat. Is zwemmen met zo’n staart dus eigenlijk veilig, of valt dat nog te bezien?

De veiligheid hangt enorm af van de gebruikte monovin in de zeemeermin staart. Het kind moet namelijk een monovin dragen welke goed aangesloten zit om de voet maar niet gemakkelijk uitfloept. Daarom doe je er goed aan om alleen bij vertrouwde partijen een monovin te kopen.

Lees Meer: in dit artikel meer over veilig zeemeermin zwemmen