Er zijn veel spellen die je online kunt spelen. Veel mensen maken hier gebruik van. Vaak kan je spellen online kopen en deze downloaden. Hierbij kan je veel plezier hebben om een spel te spelen. Er zijn natuurlijk veel verschillende spellen die je kunt kopen en kunt spelen. Daarom is het belangrijk dat je eerst kijkt naar wat je leuk vindt. Ook is het belangrijk dat je de juiste spullen hebt voor de spellen. Zo kan een goede computer belangrijk zijn, maar is een goed toetsenbord en een muis ook heel erg belangrijk. Deze kun je vaak online ook kopen. Hierbij is het belangrijk dat je iets koopt wat je ook fijn vindt om te gebruiken. Ook heb je online veel gratis spellen die je kunt spelen en downloaden. Zo kun je het gamen een beetje uitproberen zonder geld kwijt te zijn. Dit vinden heel veel mensen ook fijn om te doen om bijvoorbeeld met vrienden een spel te spelen. Daarnaast heb je Bubble spellen dit zijn spellen die ook gratis zijn.

Het verschil is alleen dat je deze niet hoeft te downloaden en zo gelijk kan spelen. Dit kan handig zijn als jij je verveelt, maar toch iets snel wilt spelen. Zo hoef je geen spel te kopen en niet een uur te wachten voordat een spel is gedownload. Dit is heel handig voor mensen met weinig tijd en die wel iets willen spelen. Deze Bubble spellen zijn kleine spelletjes die heel verslavend kunnen werken. Ze werken ook vaak met highscores die je elke keer weer wilt blijven verbeteren. Op deze manier blijf je het spelen totdat je een beter resultaat hebt geboekt.

Gameverslaving

Het is belangrijk dat je niet te veel gamet als je dit wel doet kan het zijn dat je andere dingen minder goed doet. Zo kan je minder werk doen op werk maar kan het ook zijn dat je minder doet aan je studie. Dit wil je dus natuurlijk niet hebben omdat gamen niet belangrijker is dan de echte wereld. Dit noem je ook een gameverslaving als je teveel hierachter zit. Dit is een kwalijke verslaving die verholpen moet worden. Hiervoor kun je in therapie gaan en hier wordt geprobeerd je te helpen met je gameverslaving.

Historie

De historie van het gamen gaat helemaal terug naar de bordspellen. Hierbij deden mensen fysieke spellen in plaats van online. Tegen het jaartal 1996 kwamen de online spellen. Hierbij had je vaak consoles waarop je kon spelen tegen vrienden of tegen vreemden online. Dit was een snelle ontwikkeling in de online wereld en dit werd vaak al vaker gebruikt. Uiteindelijk kon je ook computer spellen online spelen. Dit is een ontwikkeling die belangrijk is.