Het plannen van een geweldig verjaardagsfeest voor je kind lijkt soms een ontmoedigend vooruitzicht. Maar misschien is het enige wat je hiervoor nodig hebt wat goede hulp bij het plannen van dit feestje. Juist daarom hebben we speciaal voor jou een aantal tips bedacht om je op het juiste pad naar een geslaagde party te zetten.

Plan goed vooruit

Dit lijkt misschien behoorlijk voor de hand liggend. Maar des te langer je de grote beslissingen achterwege laat, des te meer opties er afvallen! Praat in ieder geval tijdig met je kind om de volgende punten te bespreken:

 • Wat voor soort feest wil het kind graag
 • Waar gaan we het feest vieren: thuis of op een aparte locatie
 • Hoeveel vriendjes, vriendinnetjes en andere gasten gaan we uitnodigen
 • Welke entertainment of activiteiten zijn leuk
 • Wanneer gaan we het feest houden

Kies een leuk thema samen met je kind

Als je problemen hebt met het bedenken van een thema dan zijn hier de populairste feestideeën om te overwegen voor het verjaardagsfeestje van je kind:

 • eenhoorns
 • superhelden
 • zeemeerminnen
 • computerspellen
 • prinsessen
 • piraten
 • een favoriete film
 • een favoriet tv-programma.

Hoe eerder je deze details vastlegt, hoe eerder jij jouw wensen bij de mogelijk relevante locaties en entertainers kunt boeken.

Zorg dat de uitnodigingen goed verzorgd zijn

Of je nu je eigen uitnodigingen ontwerpt of kant-en-klare uitnodigingen gebruikt, zorg er zeker voor dat je alle relevante feest informatie aan jouw gasten verstrekt. Vermeld de tijd en tijdsduur, evenals eventuele specifieke kleding, of thema verbonden uitrusting die de gasten mogelijk voor het feest nodig hebben.

En als er voedsel verstrekt wordt, vraag dan naar eventuele dieetwensen. Probeer daarnaast ook zoveel mogelijk de contactnummers van de ouders te krijgen. Deze zullen jou niet alleen bij het plannen van het feest helpen maar zijn ook handig als er zich een probleem op het feest voordoet.

Als het kinderfeestje een activiteit is met een beperkt of specifiek aantal deelnemers. Overweeg dan zeker samen met je kind wie je wel of liever niet wilt uitnodigen.

Door wie laat jij ze vermaken?

Wanneer je voor het entertainment of de activiteit voor het verjaardagsfeestje kiest, zorg er dan voor dat je iets selecteert dat aantrekkelijk, veilig en voor de leeftijd van de kinderen geschikt is. Als je zelf alle entertainment taken op je neemt, bedenk dan meer activiteiten dan dat je nodig hebt. Dan zit je nooit zonder en kun je er altijd een paar weglaten.

Als je externe entertainers zoals een ervaren kindergoochelaar gebruikt, overleg dan eerst met ze om ervoor te zorgen dat dit voor jou en je kind geschikt is. Activiteiten die niet aansluiten op het niveau van de kinderen, zullen per slot van rekening nooit in een positieve feest ervaring resulteren.

Lekker eten en drinken, plus snacks voor de kids

Van allerlei moderne en gezonde opties tot feestklassiekers, het eten voor op kinderfeestjes moet snel en gemakkelijk te eten zijn. Houd bij het plannen van je kinderfeest ook rekening met hoe laat de kinderen eten nodig hebben en wat voor soort het beste is. Als je bovendien verwacht dat de ouders ‘voor de lol’ in de buurt blijven, vergeet dan niet om ook voor hen voor eten en drinken te zorgen.

Een zak met lekkers

Er bestaat het cliché dat een kinderverjaardagsfeestje afsluit met een feesttasje. Hoewel je altijd voor de standaard snoepmix kunt gaan, kun je dit ook gerust door een speciaal kinderboek, speelgoed artikel of wearable vervangen. Deze give-aways vallen altijd goed in de smaak aan het einde van een feest, ongeacht de leeftijd van de gasten!

Maak zeker veel foto’s!

Foto’s zijn immers de beste manier om het verjaardagsfeestje te onthouden. Als jij hierbij denkt dat je het zelf te druk krijgt om deze te kieken, vraag dan even een goede vriend of familielid om deze foto’s voor je te maken! Vergeet natuurlijk ook niet om de foto’s van de andere fotomakers te vragen.

 

We hopen dat al deze bovenstaande tips jou zullen helpen bij het te plannen kinderfeestje. Zo kun je het  absoluut tot een succes maken!