Bordspellen zijn erg leuk om te spelen met vrienden en familie. Je kunt even tussendoor spelen wanneer je aan het wachten bent, of je kunt het gebruiken voor een gezellig spellenavondje. Een van de spellen die je kunt spelen is Ticket To Ride. Dit spel is erg populair door de unieke elementen die zijn toegevoegd. Door de jaren heen zijn er veel verschillende versies uitgebracht die allemaal weer iets nieuws te bieden hebben. Dit maakt het spel blijvend leuk. Echter is het hierdoor wel lastiger om een keuze te kunnen maken welke je het beste kunt gaan spelen. Zo is er bijvoorbeeld Ticket To Ride India, maar de Europa versie is ook erg leuk.

Basisspel en uitbreidingen

Voordat je een keuze maakt, is het eerst belangrijk om onderscheid te maken tussen het basisspel en de verschillende uitbreidingen. Het basisspel is het spel die je moet hebben om Ticket To Ride te kunnen spelen. Er zijn verschillende Basisspellen uitgebracht. Zo is er USA, Europe, Nordic Countries en nog veel meer andere plekken. De uitbreidingen zijn extra’s die je bij kunt kopen om het basisspel dus uit te breiden. Dit wordt aangegeven met Ticket to Ride Map Collection. Het is belangrijk om rekening te houden met dat je het basisspel nodig hebt om de uitbreiding te kunnen gebruiken. Koop dus nooit alleen de uitbreiding zonder dat je het basisspel hebt. 

Informeer je over de verschillende basisspellen

Om een keuze te kunnen maken moet je eerst de basisspellen met elkaar vergelijken. Online is er uitgebreid informatie beschikbaar over de verschillende versies van Ticket To Ride. Het is belangrijk dat je de eigenschappen van iedere versie overzichtelijk op een rijtje hebt om het vergelijken makkelijker te maken. Let er bijvoorbeeld op het aantal spelers waarmee je het spel kunt spelen en de speciale elementen die worden toegevoegd. Ook is het belangrijk om naar het uiterlijk te kijken van het spel.

Overwegen van de verschillende eisen

Tijdens het maken van een keuze is het belangrijk om te kijken naar welke eigenschappen jij het belangrijkst vindt. Een versie kan namelijk meer eigenschappen hebben, maar wanneer je weinig waarde hecht aan deze eigenschappen, dan heb je er ook niet veel aan. Ook is het belangrijk om naar de voorkeur van anderen te kijken. Het is eenmaal een spel die je samen met anderen speelt. Vind de versies van Ticket To Ride op Koning Bordspel. Bij deze spellenwinkel heb je keuze uit veel verschillende versies van Ticket To Ride.