Als iemand in jouw directe omgeving die jou dierbaar is, een baby krijgt dan is dat natuurlijk heel speciaal en bijzonder. En dan wil je er ook zeker van zijn dat je een cadeau vindt die echt gewaardeerd wordt en een bijzonder aandenken is aan een hoogtepunt uit iemand zijn/haar leven. Want een kind krijgen is altijd heel erg bijzonder. Het verandert het leven van de kersverse mama en papa. Ineens heb je een klein wondertje waar je voor mag zorgen en hoe leuk is het dan om een mooi en bijzonder kraamcadeau te mogen ontvangen?

Kies je voor praktisch of persoonlijk

Een van de belangrijkste vragen voor een kraamcadeau is dus eigenlijk of je kiest voor een praktisch cadeau of een persoonlijk cadeau. Een persoonlijk cadeau is natuurlijk wel heel erg leuk om te ontvangen en is een dierbaar aandenken. En je hebt veel soorten en mogelijkheden met een gepersonaliseerd cadeau. Zo heb je bijvoorbeeld houten speelgoed met naam cadeautjes die erg leuk zijn om te ontvangen en te geven.

Een praktisch cadeautje is ook erg leuk om te ontvangen. Dit is vaak zo fijn omdat je als kersverse mama of papa te maken krijgt met een baby die snel groeit en ontwikkeld. Dat betekent vaak nieuwe kleertjes kopen en andere maten luiers. Een prijzige aangelegenheid dus. Daarom kan een praktisch cadeau zoals kleding of een luiertaart heel erg handig zijn.

Kies op gevoel

Het allerbelangrijkste voor het aankopen van een cadeau is dat je kiest op jouw gevoel. Want uiteindelijk is het natuurlijk jouw cadeau en jij weet ook aan wie je het geeft en wat die persoon leuk vindt om te ontvangen. Een persoonlijk cadeau heeft als voordeel dat je gelijk ook een mooi aandenken aan hebt. 

Zeker voor als de baby groter is geworden en later bijvoorbeeld uit huis gaat, kan het leuk zijn om aandenkens mee te krijgen van vroeger. Een persoonlijk cadeau is echt zo’n aandenken waar je met liefde en plezier naar terugkijkt. Overigens hoef je daarvoor echt niet zelf te kunnen borduren of graveren hoor. Veel kraamcadeaus kun je laten personaliseren. Dus je hoeft geen brei of naaicursus te volgen om een leuk, persoonlijk cadeau te kunnen geven.

De voor- en nadelen

Of je nou kiest voor een praktisch of een persoonlijk cadeau er zitten natuurlijk altijd voor- en nadelen aan. Als je kiest voor een persoonlijk cadeau kun je vaak weinig fout doen. Of je moet een blauw babypakje laten maken terwijl er een meisje is geboren, ja dan sla je de plank behoorlijk mis. Met een persoonlijk cadeau kun je dus eigenlijk nooit echt iets fout doen. 

Met een praktisch cadeau kun je de papa of mama erg blij maken. Stel je hebt een kinderstoeltje gekocht dan is het heel fijn voor de kersverse ouders dat ze deze kosten niet meer hoeven te maken. Het enige waar je vaak met een praktisch cadeau op moet letten is dat je spullen in een neutrale kleur koopt. Want je weet natuurlijk nooit echt de smaak van mensen. 

Zoals je ziet kleven er diverse voor- en nadelen aan een gepersonaliseerd cadeau of een praktisch cadeau. Het is dus heel erg persoonlijk om voor jezelf een goede afweging te maken waar jij je het beste bij voelt. Probeer een beetje research te doen wat de aanstaande papa en mama mooi vinden, dan kun je eigenlijk nooit echt misgaan.